Nu er flere testcentre åbent fra 6 til 23.30 i regionen

Nu er flere testcentre åbent fra 6 til 23.30 i regionen

19. maj 2021 - kl. 10:02 - af

Fra onsdag den 19. maj vil flere teststeder med hurtigtest udvide åbningstiderne, så der er åbent fra 6 til 23.30 på hverdage. Samtidig er der oprettet nye teststeder, og der er nu 75 teststeder i Region Nordjylland.

Testkapaciteten bruges stadig
Der er stadig et stort behov for test i Region Nordjylland. Derfor opjusteres der endnu engang – og denne gang følger der udvidede åbningstider med i Aalborg, Hobro, Hjørring, Skagen og Frederikshavn, hvor ét testcenter i hver by vil holde åbent på hverdage fra klokken 6.00 til kl. 23.30. Samtidig flyttes der til bedre og mere passende lokaler i Aalborg Øst, Hobro og i Skagen, hvorfor disse teststeder får nye adresser.

Alle teststeder og åbningstider kan ses på www.rn.dk/coronatest – både for hurtigtest og PCR-test.

– Vi ser stadigvæk ind i, at test er en vigtig del af hele genåbningen af samfundet. Nordjyderne har brug for nemt og smidigt, at kunne lade sig teste. Nogle dage testes over 60.000 nordjyder, og det stiller selvfølgelig store krav til, at vi formår at være de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. Vi laver derfor løbende tilpasninger som nu, så vi kan imødegå de behov, som nordjyderne har, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Hun fortæller, at man lige nu også har fokus på, at turistsæsonen nærmer sig, og at Region Nordjylland derfor vil følge udviklingen nøje med henblik på eventuel yderligere opskalering eller tilpasninger.

Der er i alt 75 teststeder, og langt de fleste steder har åbent 7 dage om ugen.

Der findes 52 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu er flere testcentre åbent fra 6 til 23.30 i regionen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger