En kødæder skal redde klimaet

Jais Valeur

En kødæder skal redde klimaet

21. maj 2021 - kl. 11:50 - af

Jais Valeur, årets taler ved Vækst & Vilje erhvervsarrangementet 4. juni i Frederikshavn, er CEO i Danish Crown – en af verdens største fødevarevirksomheder – og formand for Klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren – et partnerskab mellem regeringen og fødevare- og landbrugssektoren.

Jais Valeurs budskab er, at man godt kan redde klimaet, uden at produktionen flytter fra Danmark og vi alle sammen skal være vegetarer. Men det kræver nytænkning og nye måder at producere fødevarer på. Dansk landbrug er godt på vej. Et kg. dansk svinekød har et CO2-aftryk på 10,8 kg, mens svinekød produceret i Brasilien belaster klimaet med 19,5 kg CO2. Faktisk påvirkes det globale klima positivt, hvis vi i Danmark øger produktionen af fødevarer frem for at reducere den. Valeurs egen virksomhed, Danish Crown, har sat sig for at halvere klimaaftrykket i 2030 sammenlignet med 2005, og fra 2050 skal Danish Crown være klimaneutral.

Det høje ambitionsniveau har været medvirkende til, at regeringen har gjort Jais Valeur til formand for Klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren.

Klimaindsatsen, som Jais Valeur ser som vejen til, at dansk landbrug og fødevareproduktion også i fremtiden vil være førende på verdensplan, vil blive belyst, når Danish Crown-direktøren går på scenen foran omkring 250 erhvervsfolk fra hele Frederikshavn Kommune ved Vækst & Vilje fredag 4. juni. Et andet tema for Jais Valeurs indlæg – og hvor han også må betegnes som ekspert – er ham selv: Jais Valeur, frederikshavnerdrengen, der rejste ud i den store verden og gjorde det rigtig godt.

Der er nemlig tradition for, at Vækst & Vilje henter en af byens sønner hjem til det årlige arrangement som inspiration for de mange, der valgte at udfolde deres virkelyst i deres egen kommune, og som faktisk også gør det temmelig godt. Vækst & Vilje er erhvervslivets prisfest, hvor årets vækstvirksomhed og årets iværksætter kåres.

Ved Vækst & Vilje den 4. juni, som har Spar Nord Bank og Beierholm som hovedsponsorer, er der hele 12 nominerede virksomheder til erhvervsprisen og fem nominerede til iværksætterprisen. Samtidig uddeler Roblon Fonden uddannelsespriser til i alt fem studerende for særlig høj faglighed eller entreprenørskab med en samlet prissum på 100.000 kr.

Der er stadig muligt at tilmelde sig arrangementet i skolehallen ved Arena Nord frem til 2. juni på https://erhvervshusnord.nemtilmeld.dk/237/. Der vil være krav om at vise coronapas ved indgangen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En kødæder skal redde klimaet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger