Ny daginstitution i Golfparken tager imod de første børn 1. juni

Ny daginstitution i Golfparken tager imod de første børn 1. juni

27. maj 2021 - kl. 8:13 - af

For 38 børn i alderen 0-6 år og deres forældre bliver den 1. juni en særlig spændende dag. De åbner nemlig dørene til en ny hverdag i nye rammer midt i et grønt område i Golfparken i Frederikshavn. 

Den er knap færdig den nye daginstitution i Golfparken i Frederikshavn, men tirsdag den 1. juni slår medarbejderne dørene op for de første børn, der kan flytte ind i de lokaler, der allerede er klar til liv og leg. Der venter en ny hverdag i nye omgivelser for 11 vuggestuebørn og 27 børnehavebørn, som kommer fra tre eksisterende daginstitutioner i området: Spilloppen, Spiren og Humlebien.

  • Vi prioriterer det gode børneliv i Frederikshavn Kommune. Derfor sikrer vi flere hænder til at tage sig af børnene, og vi investerer i de bedste rammer for en tryg og udviklende hverdag, hvor der er plads til leg og læring. Vores dagtilbud skal være attraktive både for de børnefamilier, der bor her allerede, og for dem, vi gerne vil tiltrække, udtaler Anders Brandt Sørensen, formand for Børne- og Unge.

Den nye daginstitution, der er normeret til 95 børn, er arkitektonisk indrettet i fem mindre afdelinger med hver sin indgang. Den fysiske indretning understøtter på denne måde den pædagogiske tankegang:

  • Vi forsøger på alle måder at indrette hverdagen i de nye omgivelser, sådan at det nære er i det store. Det gælder den fysiske indretning, og det gælder i høj grad den pædagogiske praksis. Børnene skal opleve en tryg hverdag med nærværende voksne, pointerer Gitte Højbjerre, Dagtilbudschef i Frederikshavn Kommune.

Bevægelse og fordybelse

Naturen og muligheden for fysisk aktivitet er tænkt ind i det nybyggede træhus, der er forsynet med to motorikrum – et til vuggestuebørnene og et til børnehavebørnene. Natur og bevægelse bliver på denne måde en naturlig del af hverdagen i den nye daginstitution, hvor personalet glæder sig til at tage imod de første børn:

  • Hele personalegruppen går ind i det her med energi og lyst til at skabe gode, nære relationer til børnene og et stærkt samarbejde med forældre og kolleger. Vi skal alle lære vores nye hus og hinanden at kende, og vi er meget bevidste om, at vi skaber en tryg hverdag med børnene ved, at de oplever nærværende voksne og tid til fordybelse, siger Julie Tvilling Jensen, afdelingsleder, dagtilbudsdistrikt Øst.

Hun og hendes medarbejdere har en fleksibel tilgang til at skabe en hverdag, der fungerer for både børn og voksne.

  • Både børnene og deres forældre kan være med til at præge måden, institutionen skal fungere på. Vi tør godt at gøre tingene på nye måder i en ny dagligdag. Vi vil tage udgangspunkt i børnenes verden, så vi kan godt finde på at lave om på ting, som vi voksne har bestemt. Er en gruppe børn i en god leg, så afbryder vi den ikke, fordi der er frokost, men vi sørger selvfølgelig for, at de spiser på et andet tidspunkt, fortæller Julie Tvilling Jensen.mp4

Der er stadig plads til flere børn i den nye daginstitution i Golfparken. Interesserede forældre kan skrive deres barn på venteliste på Frederikshavn Kommunes hjemmeside

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny daginstitution i Golfparken tager imod de første børn 1. juni' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger