Næsten halvdelen vil vælge en elbil næste gang

Næsten halvdelen vil vælge en elbil næste gang

30. maj 2021 - kl. 6:43 - af

Hvilken bil skal du have næste gang? Selvom kun 2% af de adspurgte i en ny undersøgelse fra LB Forsikring angiver, at de har en elbil, svarer 49% af deres næste bilkøb sandsynligvis bliver en elbil. Især mændene hælder til elbiler, mens kvinderne er lidt gladere for hybridbiler.

Det går godt med salget af elbiler og plug-in hybridbiler i Danmark. Tal fra Skatteministeriet har vist, at næsten hver fjerde nyindkøbte bil i 1.kvartal er en elbil eller plug-in hybridbil.

Denne tendens stemmer rigtig godt overens med medlemmerne i LB Forsikrings tanker om deres næste bilkøb. En ny undersøgelse fra LB Forsikrings medlemspanel viser, at selvom det er småt med elbiler hos medlemmerne nu, så kan du hurtigt blive anderledes. Hele 49% af de adspurgte angiver, at det er meget sandsynligt eller sandsynligt at deres næste bil bliver en elbil. Kun 39% svarer det samme om en benzinbil.

– Alle signaler peger samme vej; både dansk lovgivning og EU-lovgivning peger på en overgang til mere klimavenlig bilisme. Vi ved desuden, at bæredygtighed optager vores medlemmer, så det er ikke så overraskende, at vores medlemmer svarer, at de vil gå efter en elbil næste gang, siger Steen Holse Andersen, CCO i LB Forsikring.

Han peger samtidig på, at 23% angiver de i høj eller meget høj grad er villige til at bruge flere penge på en klimavenlig bil, mens 52% angiver at de i nogen grad er villige til at bruge flere penge på en klimavenlig bil. 

– Hvis man vil give lidt mere for en bil, kan man snart komme langt på el- og hybridbilmarkedet. Begge type biler er på vej ind i en ny fase, hvor de i meget højere grad bliver tilgængelige for helt almindelige menneskers pengepung. En mere klimavenlig bil er ikke længere nødvendigvis en meget dyr investering, siger Steen Holse Andersen.   

Flere mænd vil vælge elbiler

Det flest angiver som en barriere for at købe en elbil er, at der er for langt mellem ladestanderne. Det mener 52%, mens 51% synes elbiler er for dyre, skarpt forfulgt af de 47% der angiver, at bilen ikke kan køre langt nok på en opladning. Der er dog kun 2% af de adspurgte, der angiver, at de ikke oplever samme køreglæde, som i en benzin eller dieselbil. Der er også forskel på, hvilken bil mænd og kvinder foretrækker.

– Ser vi lidt ind i tallene i undersøgelsen, kan vi se, at 52% af mændene finder det sandsynligt eller meget sandsynlig at deres næste bil bliver en elbil. Hos kvinderne er det tal 44%, så der er lidt forskel. Til gengæld vil kvinderne hellere have en hybridbil end mændene. Her siger 36% af kvinderne, at de finder det sandsynlig eller meget sandsynligt, at deres næste bil bliver en hybrid, mens 29% af mændene mener det, siger Steen Holse Andersen.

Han tror på, at markedet for elbiler og hybridbiler kommer til at vokse eksplosivt de næste år.

– Vi skal være der, hvor vores medlemmer har brug for os. Det bliver de kommende år i høj grad med forsikringer til elbiler. Halvdelen af vores medlemmer bor i større byer, hvor luften bliver mere og mere forurenet, og hvor elbiler bliver mere normale. Derfor har vi også netop lanceret vores nye forsikring til elbiler. Her går vi efter at give den bedste dækning på elbiler i Danmark til den bedst mulige pris. Så vi kan blive ved med at hjælpe vores medlemmer – også med at træffe de grønne valg, siger Steen Holse Andersen.

Om undersøgelsen:

2329 medlemmer af LB Forsikring over 18 år med bil i husstanden har deltaget i undersøgelsen. Af respondenterne er 52 % mænd og 48% kvinder.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Næsten halvdelen vil vælge en elbil næste gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger