Vi skal genanvende endnu mere affald

Vi skal genanvende endnu mere affald

30. maj 2021 - kl. 9:46 - af

Fra 2023 skal alle husstande sortere deres affald i større omfang. Tiltaget er endnu et skridt pü den grønne vej mod klimaneutralitet og heriblandt mindre CO2-udslip.

Regeringen har i 2020 indgüet aftalen, Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulÌr økonomi, der handler om, at affaldssektoren skal vÌre klimaneutral fra 2030, og at størstedelen af affaldet skal genanvendes i nye produktioner i et langt større omfang end tidligere. Som følge heraf er det besluttet, at alle borgere over hele landet skal sortere deres affald i 10 fraktioner, og at kommunerne skal sikre en høj grad af genanvendelse af de 10 affaldstyper. Hvordan indsamlingen skal foregü, er op til de enkelte kommuner at afgøre.
Frederikshavn Byrüd har pü mødet den 26. maj 2021 godkendt løsningsforslaget til den kommende affaldssortering, som bestyrelsen for Frederikshavn Affald A/S har fremsendt til politisk behandling.

”Med den nye ordning bliver en større del af affaldsindsamlingen hustandsnær. Det vil sige, at det vil blive lettere for Forsyningens kunder at komme af med endnu flere affaldstyper ved husstanden”, lyder det fra forsyningschefen for Frederikshavn Affald, Karl Villadsen.

Alle skal sortere deres affald
Alle husstande i Frederikshavn Kommune er omfattet af den kommende sorteringsordning. Det gÌlder uanset, om du bor i parcelhus, rÌkkehus, etageejendom, landejendom eller sommerhus. Hver enkelt ejendom vil fü tildelt to opdelte beholdere pü 240 liter. Den ene beholder er til madaffald og restaffald og tømmes som standard hver anden uge. Den anden beholder er til pap og papir i det ene rum og metal, plast og kartoner i det andet rum. Denne beholder tømmes som standard hver 3. uge. Alle vil fü tildelt en miljøkasse til farligt affald, der tømmes efter behov. Hertil vil tekstiler blive en del af indsamlingen.

Passer beholderstørrelsen ikke til mÌngden af affald hos den enkelte husstand, vil det som altid vÌre muligt at tilkøbe en større beholder.
Ligesom vi kender det fra den nuvĂŚrende sorteringsordning, vil renovationsbilerne have adskilte rum tilsvarende rummene i beholderne.

GĂĽr i gang med nĂŚste step
Beslutningen er truffet af byrüdet, og det betyder, at Forsyningen kan fortsÌtte arbejdet med at gøre klar til den kommende ordning.

”Vi skal blandt andet have indkøb af udstyr i udbud. Der er lang leveringstid på udstyret, og derfor er vi gået i gang med det allerede nu. Derudover skal vi have udarbejdet informationsmateriale om den kommende sortering til alle vores kunder”, afslutter Karl Villadsen.

Forsyningen vil løbende sørge for at klÌde borgerne godt pü til den nye sortering samt informere nÌrmere om priser og andre praktiske forhold.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi skal genanvende endnu mere affald' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger