
Smag på Kattegat
20. juli 2021 - kl. 9:31 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Igen i år danner Strandby havn rammen om kokkeskolen “Smagen af Kattegat”. I fredags blev der afholdt det første af ialt 3 arrangementer, hvor deltagerne tilbereder jomfruhummere under åben himmel under kyndig vejledning af fiskerkonen Rikke.
Idemagerne bag arrangementerne er fiskeren Henrik Krogh Larsen og hans kone Rikke Stjerne. Begge er født ind i fiskeriet og har derfor en naturlig forkærlighed til havets råvarer. Der er brugt mange timer på at tilberede fisk og skaldyr hjemme i køkkenet. Parret elsker at eksperimentere med de lidt mere ukendte spisefisk, men i sommerens arrangementer er det altså jomfruhummeren der er i fokus.
Vi vil gerne vise hvor nemt og enkelt det er, at tilberede et lækkert måltid mad med jomfruhummere. 80 % af de fisk der bliver landet i de danske havne, bliver eksporteret til udlandet, det er synd og skam siger Rikke Stjerne. Vi har et spisekammer af den bedste kvalitet lige uden for døren, men mange er lidt bange for hvordan de skal gribe tilberedningen an. Det vil vi gerne lave om på ved at guide folk, samtidig med de får en god oplevelse sammen med venner og familie.
“Smagen af Kattegat” varmen grillen op igen fredag d. 23 med et eksklusivt arrangement, hvor der udover maden der tilberedes i kokkeskolen, bliver serveret 4 retter mad med tilhørende vine. Det bliver ren forkælelse, hvor vi kommer rundt om noget af alt det havets råvarer kan, siger Rikke Stjerne
Fredag d. 30 er der igen kokkeskole på havnen i Strandby, fyldt med gode råvarer, godt humør, glade deltagere og en masse fiskehistorier.
Se mere for booking på Toppen af danmark – “Smagen af Kattegat”
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Smag på Kattegat' til en bekendt