Strejke blandt sygeplejersker rammer nu sygehuset i Hjørring

Strejke blandt sygeplejersker rammer nu sygehuset i Hjørring

20. juli 2021 - kl. 12:42 - af

Strejken blandt sygeplejerskerne udvides nu. Fra den 10. august vil forskellige funktioner rundt i landet blive ramt, og såfremt strejken fortsætter i endnu længere tid, vil Hjørring Sygehus blive voldsomt påvirket fra den 17. august.

Fra døgnets begyndelse denne dag er 36 anæstesisygeplejersker i Hjørring udtaget til at gå i strejke. Det betyder kort og godt, at sygehuset ikke kan gennemføre planlagte operationer, fordi der ikke er sygeplejerske til at hjælpe med bedøvelse. (På landsplan vil yderligere 225 sygeplejersker gå i strejke).

Kredsformand for de nordjyske sygeplejersker, Jytte Wester, understreger over for avisen, at man blandt sygeplejerskerne fortsat opretholder et nødberedskab, så akutte, uopsættelige og livstruende operationer friholdes fra strejke.
”Når patienterne ikke kan bedøves, kan der heller ikke gennemføres operationer, så det øgede strejkeudtag vil ramme den planlagte kirurgi”, siger hun.
Det kan dermed konstateres, at sygehuset i Hjørring fra midten af august vil være i fare for at blive næsten lammet.
”Vi strejker primært for både større anerkendelse af vores arbejde og for at få et løft af lønnen,” forklarer Jytte Wester.
”Dansk Sygeplejeråd appellerer til arbejdsgivere og politikere om at komme på banen for at opnå en løsning.”
”Vi kan se, at når strejken engang er afsluttet, vil det landet over medføre et enormt efterslæb og meget lange ventelister, hvad angår undersøgelser og aflyste operationer,” lyder det fra Jytte Wester.
Hun understreger, at man i øjeblikket har godt 200 ledige, ubesatte stillinger som sygeplejerske alene i Nordjylland, og prognoserne peger på, at der på landsplan i 2025 vil mangle 5-6.000 sygeplejersker. Derfor er det nødvendigt at finde holdbare løsninger nu.

Sygeplejersker maler Skagen rød
Men allerede den 27. juli sker der en stor markering af strejken i Skagen. Denne dag maler sygeplejersker nemlig Skagen rød.

Sygeplejerskerne mødes denne dag på Skagen Station kl. 14,12 til optog, som bl.a. passerer forbi Skagen Havn og videre gennem byen, hvor man uddeler flyers og røde roser til turister og lokalbefolkningen, ligesom man håber at komme i god dialog med borgerne.
Marchen igennem Skagen midtby afsluttes ved Kappelborg ca. kl. 15,30.

I den kommende tid markerer sygeplejersker strejken med forskellige events, bl.a. optog med sang gennem gaderne i det centrale Aalborg kl. 11.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Strejke blandt sygeplejersker rammer nu sygehuset i Hjørring” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Strejke blandt sygeplejersker rammer nu sygehuset i Hjørring”

  • Der er bl.a. disse events: onsdag 21.7. kl. 16-17 fitness-dans m.v. ved havnefronten i Aalborg, tirsdag den 27.7. kl. 14,12-15,30 “Vi maler byen rød” i Skagen med start fra stationen samt fredag 30.7. kl. 11-12,30 sang i gaderne i Aalborgs midtby.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strejke blandt sygeplejersker rammer nu sygehuset i Hjørring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger