Makværk!

Makværk!

24. august 2021 - kl. 6:55 - af

Byrådet skal på deres møde den 25. august godkende en skabelon til driftsaftaler på Fritids området for de selvejende institutioner og haller.

I indvielsestaler- og når snorene skal klippes rundt i kommunen, forsømmer politikerne sjældent lejligheden til at fortælle, hvor store visioner de har på fritidsområdet, og de vil alt det bedste for det frivillige foreningsliv. Et sprudlende foreningsliv, der kan give borgerne indhold i deres fritid og være med til at tiltrække nye borgere.

Disse flotte ord og visioner er vanskelige at genfinde, hvis byrådet vælger at vedtage den foreslåede driftsaftale med de selvejende haller.

I driftsaftalen lægges der op til, at der bl.a. vil blive indført et timeloft over, hvor mange timer foreningerne kan benytte hallen til gebyr betaling, hvilket kan bevirke, at haller står tomme, selv om der er børn og unge der gerne vil udfolde sig på halgulvene.

Timeloftet vil primært ramme de mindre resursestærke foreninger- og de der ønsker at igangsætte nye tiltag, hvor der indgår indendørs faciliteter. 

Foreninger, der ønsker at udvikle foreningen- med nye hold og øge træningen eller tage nye aktiviteter op vil blive ramt, da det afmålte timetal allerede er booket.

Eller hvis f.eks. badmintonspillerne, der normalt benytter Skagen Sportscenter, sidst på året når timekvoten er brugt, skal til at køre til Arena Nord for at træne, da Arenaens halkompleks ikke bliver berørt af timeloftet. Alternativt betale det høje sats, hvis økonomien er til det.   

For at forstå det- betaler foreningerne en gebyrpris på 79 kr. i timen op til det foreslåede loft ( som er det max antal haltimer, bestemt af kommunen, hallen må leje ud til den pris).Herefter er det fuld pris pr. time som pt. udgør 282,22 kr. Altså en forskel på godt 200.- som er en høj pris for en lille forening.

Det virker paradoksalt, når kommunen i forvejen har ydet anlægstilskud og lånegaranti til de selvejende haller, for at de kan opføre faciliteter til foreningerne. Foreninger der fra næste år næppe har råd til at benytte lokalerne.   

 

Med venlig hilsen

Hasse Christensen

Næstformand i Idrætssamvirket

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Makværk!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger