Ansæt en højtuddannet og aflæs gevinsten direkte på bundlinjen

Ansæt en højtuddannet og aflæs gevinsten direkte på bundlinjen

3. september 2021 - kl. 8:55 - af

Når 200 erhvervsfolk samles til Erhvervs Get-Together i Arena Nord den 9. september, får de chancen for at møde 25 højtuddannede kandidater, der kan skabe værdi i deres virksomhed. 

Erhvervshus Nord og Jobcenter Frederikshavn samarbejder om at skabe synlighed om de fordele, der er for virksomhederne, når de ansætter højtuddannede. Derfor får 200 erhvervsfolk fra hele Frederikshavn Kommune chancen for at møde 25 ledige højtuddannede kandidater til Erhvervs Get-Together i Arena Nord den 9. september. Mange små og mellemstore virksomheder har ikke tradition for at ansætte højtuddannet arbejdskraft, og går dermed glip af værditilvækst i deres virksomhed. Det er nemlig dokumenteret, at virksomheder, der ansætter højtuddannede, kan aflæse værditilvæksten direkte på bundlinjen. Det har direktør Brian Fabricius, Hotel Viking Aqua Spa & Wellness i Sæby, erfaret:

  • For at udvikle forretningen har jeg brug for mennesker med stærke teoretiske kompetencer. Gennem målrettet rekruttering fandt vi John Guldhammer Olesen, der er professionsbachelor i Sport & Event Management. John har sat vores måde at bruge data på i system. Før vi ansatte John som salg og marketingchef, handlede vi ud fra, hvad vi troede, og hvad vi tidligere havde gjort. I dag handler vi 100 procent ud fra data. Vi bruger data til at vurdere, hvor det helt eksakt er rigtigt at bruge pengene på de rigtige tidspunkter. Vi har fordoblet forretningen, og vores konferenceforretning er tredoblet, udtaler direktør Brian Fabricius.

Undervejs i processen har Hotel Viking Aqua Spa & Wellness været en del af Vækst Via Viden – et initiativ, der understøtter nordjyske små og mellemstore virksomheder i at øge produktions-, innovations- og konkurrenceevnen via tilførsel af viden og kompetencer. På Erhvervs Get-Together den 9. september kan deltagerne møde 25 ledige højtuddannede kandidater. Konsulenter fra Jobcenter Frederikshavn og Erhvervshus Nord står klar til at fortælle om mulighederne for at ansætte en højtuddannet kandidat, der kan bidrage positivt til virksomhedens bundlinje:

  • Mange af vores virksomheder opererer på et globalt marked, hvor der hele tiden stilles krav om udvikling og optimering for at være konkurrencedygtig. Vi ved, at andelen af højtuddannede medarbejdere har betydning for virksomhedernes vækst og udviklingspotentiale. Jeg kan kun opfordre vores virksomheder til at gøre brug af muligheden i Vækst Via Viden til at få flere højtuddannede kompetencer ind i deres virksomhed på attraktive vilkår, siger Niels Bay Christensen, direktør, Erhvervshus Nord.

Modebrand med vokseværk

Helle Høyer, der driver flere Mondo tøjbutikker i Nordjylland, har netop ansat Sissel Juul, der er uddannet multimediedesigner fra UCN i 2017, som SoMe Manager og har bl.a. ansvar for udviklingen af Mondos webshop, Facebook og Instagram. Helle Høyer udtaler om baggrunden for ansættelsen af en højtuddannet:

  • Vi havde et velbesøgt modeshow den 9. marts 2020. Da vi kom hjem, gik statsministeren på skærmen og lukkede Danmark ned. Vi fik et chok. Vi har varer, der skal omsættes hurtigt, så vi kunne vælge mellem to scenarier: Vi kunne hoppe på bussen – eller blive kørt over af bussen. Vi hoppede på bussen og fik succes med live-shopping. Det lykkedes af få solgt vores varelager, og vi har lært af corona, at vi skal tænke anderledes, fortæller butiksindehaver Helle Høyer, Mondo.

I november 2020 lancerede Helle Høyer et nyt modebrand, Love Sophy sammen med sin mand, der kommer fra restaurationsbranchen. De ansatte en tidligere kollega fra modebranchen som sælger. Succeskriteriet var 25 forhandlere inden årets udgang. Nu runder man snart 100.

Helle Høyer har ansat to medarbejdere mere til den fysiske butik under nedlukningen. Men der var behov for andre kompetencer til at udvikle Mondos B-B og B-C systemer, til live-shopping og til digital markedsføring. Hun fik hjælp til rekrutteringen for at finde den rette profil og ansatte Sissel Juul, der har erfaring fra bl.a. Bestseller:

  • Det er fantastisk at komme med en anden faglighed og mærke, at det letter mine kolleger, at jeg løfter de digitale opgaver, så de kan fokusere på deres fagområde. Jeg er blevet en del af et godt socialt fællesskab og et stærkt team, hvor vi udvikler forretningen gennem kollegial sparring, fortæller Sissel Juul, SoMe Manager, Mondo.

Hvert år dimitterer et stort antal kandidater fra de videregående uddannelser i Nordjylland. Alligevel oplever mange nordjyske virksomheder, særligt uden for Aalborg, at det er vanskeligt at tiltrække og fastholde højtuddannet arbejdskraft. Andre små og mellemstore virksomheder har ikke øje for, at en højtuddannet kan give bonus på bundlinjen.

  • I Nordjylland har vi lavere vækstrater end landsgennemsnittet, og hvis vi fortsat skal være en interessant landsdel at bo i, er det vigtigt, vi har arbejdspladser, som forsat vækster og udvikler. Der er evidens for, at virksomheder, som har ansat højtuddannet arbejdskraft, vækster hurtigere end virksomheder uden. Potentialet er stort, hvis flere virksomheder griber muligheden. Derfor vil jeg opfordre de erhvervsledere, der deltager i Erhvervs Get-Together, til at tage en snak med de dygtige kandidater, vores Jobcenter har inviteret, om hvordan de kan bidrage med deres viden og kompetencer, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Læs mere:

Vækst Via Viden: https://vaekstviaviden.dk/

Erhvervs Get-Together: https://www.erhvervshusnord.dk/ydelser/arrangementer/vis/article/erhvervs-get-together-2/

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ansæt en højtuddannet og aflæs gevinsten direkte på bundlinjen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger