Vil du have indflydelse på dit lokalområde?

Vil du have indflydelse på dit lokalområde?

1. november 2021 - kl. 14:57 - af

Husk, at du har mulighed for at komme til stemmeurnen mere end én gang i november. Der er nemlig valg til Frederikshavn Kommunes Distriktsudvalg den 9. november 2021.

Distriktsudvalget er landsbyernes og oplandets mødested og talerør. Det er takket være Distriktsudvalget, at det populære LandsbyLØBET kan afvikles. Og det er også herigennem, at lokale projekter som etablering af legepladser, shelters og stier er blevet til virkelighed.

Tirsdag den 9. november skal der vælges 26 lokale repræsentanter til Frederikshavn Kommunes Distriktsudvalg – én fra hvert lokalområde. Udvalget fungerer som bindeled mellem landsbyer, opland, landdistrikter og byråd – og samarbejder på tværs for at skabe udvikling og aktiviteter i lokalområderne.

Catharine Markussen Jochumsen er en af de ildsjæle, der i dag repræsenterer sit lokalområde, Gærum – og hun er ikke i tvivl om, at det batter at være med:

Jeg har fået øjnene op for, hvor meget der sker rundt om i landsbyerne, og at vi sammen kan få rigtig meget til at ske. Vi drøfter det konkrete, og også hvad vi har af drømme og visioner for hver vores lokalområde. Jeg har oplevet, at min stemme har været døråbner for gode og bæredygtige samarbejder og at vi har skabt nye muligheder og projekter i vores landsbyer. Vi får inspiration hos hinanden og skaber løsninger lokalt og på tværs, fortæller Catharine Markussen Jochumsen.                  

Foruden de 26 lokale repræsentanter består Distriktsudvalget af tre byrådsmedlemmer og valgperioden følger den 4-årige byrådsperiode.

Det er en stor fornøjelse at være med, når lokaldemokrati udfoldes og bliver til konkrete løsninger og ægte forandring helt tæt på. Derfor er det også vigtigt, at man lokalt møder op og giver sin stemme med, så den konstruktive dialog kan fortsætte og vi sammen kan få endnu mere til at ske lokalt, siger Brian Kjær, formand for Distriktsudvalget.

Mød op og stem lokalt

De 26 lokalvalg finder sted tirsdag den 9. november kl. 19.00 på lokale valgsteder, hvor man møder op på dagen og afgiver sin stemme. Helt frem til valghandlingen er det også muligt selv at stille op for sit område.

På hjemmesiden https://frederikshavn.dk/distriktsvalg kan man finde flere oplysninger om valget til Distriktsudvalget og se, hvor de lokale valg foregår.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil du have indflydelse på dit lokalområde?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger