Nye teststeder åbner i Sæby og Frederikshavn

Foto: Region Nordjylland, Line Bloch Klostergaard

Nye teststeder åbner i Sæby og Frederikshavn

2. november 2021 - kl. 10:33 - af

Der opgraderes på testfronten i Region Nordjylland. Der åbnes nye PCR-teststeder, og Falck genåbner en række hurtigteststeder. Adresser og åbningstider følger i de kommende dage. Hold øje med www.rn.dk/coronatest

28 teststeder i alt
Nu kommer hurtigteststederne tilbage til Nordjylland. Falck har allerede genåbnet hurtigtestcentret i Aalborg Lufthavn. Her er der nu åbent fra 8.00 til midnat hver dag. Fra onsdag d. 3 november er Falck desuden tilbage med de første teststeder i Hobro, Thisted og Frederikshavn. Fra næste uge vil Falck være i fem større byer i Nordjylland, og Region Nordjylland åbner desuden nye steder med PCR-test.

Om blot en uge er der altså i alt 12 nye testcentre klar i Region Nordjylland.

– Det er besluttet nationalt, at vi skal have opskaleret testkapaciteten. Det kommer ikke som nogen overraskelse for os, og derfor sætter vi også turboen på, så vi får mandskab, podningsmateriale og lokaler på plads inden for den næste uge, siger, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Med oprettelsen af de nye 12 teststeder, bliver der fra den 8. november i alt 28 teststeder i regionen. Samtidig bliver der skruet op for åbningstiderne på de eksisterende teststeder, ligesom der opskaleres på antallet af podere.

Der vil blive oprettet flere teststeder løbende. De første i alt 28 teststeder er åbent senest i næste uge, men der vil komme flere til. I løbet af uge 45 vil der for eksempel blive åbnet flere hurtigtestcentre, så der minimum er et hurtigtestcenter i hver nordjysk kommune.

– Vi er ved at kigge på, hvor vi kan opskalere yderligere. Der arbejdes for eksempel på at oprette 2 teststeder mere med PCR-test i Aalborg-området, ligesom vi kigger på det geografisk i forhold til at have en god dækning i hele regionen, siger Jacob Bertramsen.

Her kommer nye hurtigteststeder
Der oprettes 6 nye teststeder med hurtigtest, der foretages via næsepodning. Det er kun muligt at dukke op uden tidsbestilling. Adresser og åbningstider bliver offentliggjort senere på www.rn.dk/coronatest

– Aalborg Lufthavn (Er åbent fra 08.00 til 00.00)
– Aalborg
– Frederikshavn (Åbner d. 3/11)
– Hobro (Åbner d. 3/11)
– Thisted (Åbner d. 3/11)
– Hjørring

Her kommer nye PCR-teststeder
Der er i forvejen 14 testcentre i Region Nordjylland, hvor det er muligt at få foretaget en PCR-test, som foregår via halspodning. PCR-testen er den mest præcise af de to test, og der foreligger svar inden for 10-12 timer efter podning. Der oprettes nye teststeder, og der vil til størstedelen af disse igen blive indført krav om tidsbestilling. Dette sker for at minimere ventetiden for borgerne.

Adresser og åbningstider bliver offentliggjort senere på www.rn.dk/coronatest. Her bliver det også muligt at se de nye åbningstider for de eksisterende teststeder, der får udvidet åbningstiderne fra næste uge, ligesom der fremgår om der er krav om tidsbestilling.

De nye PCR-teststeder åbner senest mandag d. 8. november.
– Aalborg
– Hirtshals
– Fjerritslev
– Pandrup
– Løgstør
– Sæby

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye teststeder åbner i Sæby og Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger