B&U-udvalget orienteres om ordblindhed i skolen

B&U-udvalget orienteres om ordblindhed i skolen

9. november 2021 - kl. 6:09 - af

På mødet i Børne- og Ungdomsudvalget i dag den 9. november, får udvalgets politikere en orientering om ordblindhed i skolen, eller som det officielt benævnes: dysleksi.

Børne- og Ungdomsudvalget har tidligere og på oktober mødet mundtligt tilkendegivet, at de ønsker en orientering omkring arbejdet med dysleksi.

”Dysleksi – alles ansvar” har gennem den seneste 4-årige periode dannet grundlag for indsatsen for børn med dysleksi. På alle skoleafdelinger arbejder man på baggrund af denne strategi med bl.a. handleplaner, dysleksicaféer, læse/skrivekurser og teamtaksonomier. Alle disse indsatser skal der fortsat arbejdes med, da de skaber gode forudsætninger for vores dyslektiske elever.

”Vi ønsker kontinuerligt at forbedre dyslektiske elevers forudsætning for at opnå øget læring, og der er fortsat indsatser, som med fordel kan opjusteres. Derfor arbejdes der pt. med at udarbejde nye målsætninger og indsatser, som skal danne rammen om den næste 4-årige periode,” hedder det i dagsordenspunktet.

På mødet deltager læsevejleder Britt Vad fra Dybvad/Hørby skoleafdelinger, som orienterer om ”Praksiseksempler for arbejdet med dyslektiske elever”. Distriktsskoleleder Jesper Koldtoft og konsulent Lise Jørgensen deltager ligeledes på mødet og fortæller om ”Status på arbejdet med udarbejdelse af ny strategi for dyslektiske elever”.

En af forudsætningerne, for at unge kan gennemføre en ungdomsuddannelse, er, at de har gode sprog- og skriftlige kompetencer. Børn og unge med dysleksi er udfordret på dette. Jf. FN’s verdensmål 4 skal kommunen sikre alle børn og unge lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring.

Det er afgørende for elever med dysleksi, at der kontinuerligt arbejdes med at forbedre deres vilkår for at kunne tilegne sig viden og omsætte dette i folkeskoler, på ungdomsuddannelser og i jobs.

 

Tekst:

Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'B&U-udvalget orienteres om ordblindhed i skolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger