Hvem laver Frederikshavn kommunes bedste jule øl

Carsten Jørgensen, Formand for Danske ølentuiaster Frederikshavn afd. (tv) og Lars Trie, Direktør og ejer af Frederikshavn Bryghus.

Hvem laver Frederikshavn kommunes bedste jule øl

8. december 2021 - kl. 6:53 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Danske ølentuiaster Frederikshavn afdeling.

Julen banker nu for alvor på døren. Sammen med julen kommer også juleøl på gaden, og rigtig mange af dem.

Man regner med der i år vil komme over 300 forskellige danske juleøl. En stor del bliver brygget af mindre eller mellemstore bryggerier og dermed ofte kun tilgængelig i lokalområdet hvor bryggeriet ligger.

Hvordan ligger det så med juleøllet i Frederikshavn, det syntes Danske ølentusiaster Frederikshavn det kunne være sjovt at finde ud af. Derfor havde de sat sig for at finde ud af hvem der brygger den bedste juleøl i Frederikshavn kommune.

Kriteriet for at deltage i bedømmelsen er at bryggeriet er hjemmehørende i Frederikshavn kommune og at juleøllet kan købes i dagligvarer eller specialbutikker i kommunen.

Der deltog 4 bryggerier og hvert bryggeri stillede med en kandidat.
Kandidaterne var:

Skagen Bryghus med Klitnissen
Ålbæk håndbryggeri med Ålbæx-jul
Frederikshavn Bryghus med Jólnir
Sæby bryghus med Sæbygaard jul

Bedømmelsen blev foretaget af 26 ølentuiaster fra Frederikshavn afdelingen ved en blindsmagning. De fik serveret 4 glas øl uden at vide hvad og fra hvem. Øllet skulle så bedømmes ud fra 5 kriterier – Aroma, Udseende, Smag, Mundfylde og Helhedsindtryk.

At bedømmelsen ikke var nem, kunne man se af en sideløbende konkurrence hvor man skulle gætte på hvilket bryggeri der havde lavet den enkelt øl. Ud af de 26 bedømmere var der kun 2 der kunne udpege hvilke bryggeri der havde brygget den enkelte øl.

Afgørelsen om den bedste juleøl i Frederikshavn kommune blev et tæt opløb, men der var ingen tvivl om hvem Danske ølentuiaster Frederikshavn syntes laver den bedste jule øl.

Med 82 point ud af 104 mulige, blev vinderen:

Jólnir brygget af Frederikshavn bryghus.

 

Fakta om Jólnir:

Jólnir
I 2019 har Frederikshavn bryghus lavet en ny opskrift til deres juleøl. Opskriften en smule anderledes end de fleste andre julebryg.
Den er belgisk inspireret og smagen er lidt tør og krydret. I duften fornemmes frugter og karamel, samt nuancer af vanilje og kanel, næsten som en kold ”Apfelstrudel”
(østrigsk æble kage). Kroppen er slank, ung og lækker, derfor er Jólnir let drikkeligt, såvel med ”julesilden”, som på en lun sommeraften. I eftersmagen fornemmes
kanel og nelliker, der sammen med en afbalanceret smag af humle og karamel fuldender smagsoplevelsen.
Pebret aromaer fra gæren afslører deres belgiske oprindelse og får dig til at glæde dig til den næste slurk.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem laver Frederikshavn kommunes bedste jule øl' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger