Genbrugsen Frederikshavn, åbnes 3. januar af Borgmester Birgit Hansen

Genbrugsen Frederikshavn, åbnes 3. januar af Borgmester Birgit Hansen

1. januar 2022 - kl. 6:58 - af

Sagen er den, at Venligboerne fra nytår, har besluttet at overdrage deres veldrevne Genbrugsbutik på Rådhus alle’ til byens 2  Y’s Men’s klubber  (udtales : wais men)

Ligesom Venligboerne har støttet lokalt er det også tanken for Y’s Men’s  klubberne.-  Y´s Men’s har som formål at støtte det kirkelige børne og ungdomsarbejde, ligesom man støtter sociale formål.   Y’et i Y’s Men kommer fra Y’et i YMCA, som i Danmark er kendt som KFUM og KFUK.

Frederikshavn Y’s Men’s Club er mest kendt for det mangeårige juletræssalg på Knivholt, – og den er samtidig moderklub til Fladstrand Y’s Men´s Klub,- der først er dannet for 12 år siden. Fladstrand klubben har hidtil fået deres indtægter ved at uddele kirkeblade i Abildgård og Bangsbostrand sogne.   De to klubber har tilsammen ca. 50 medlemmer,- Fladstrand klubben består af både kvinder og mænd, mens Frederikshavn klubben, er en klub for mænd,  hvor kvinder indimellem også er med.

Y’s Men`s bevægelsen er international, der er Y’s Men’s  i 65 lande. – i Danmark er der flere end 3000 medlemmer. Foruden de lokale støtteprojekter er der netop nu bl.a. børnehjælpsprojekt i Kenya, lægehjælp til Bulgarien, støtte til opstart af  We-food butiker , imod madspild til støtte for Folkekirkens Nødhjælp.-   Så der er nok at bruge et forventeligt overskud af ”Genbrugsen” til. –

Y’s Men håber på at også andre end medlemmer af klubberne vil indgå som frivillige i butikken, ja man opfordrer ligefrem til at interesserede henvender sig, hvis man kan se sig selv som en del af fælleskabet i den fine butik.

Y’s Men har formået at få Borgmester Birgit Hansen, som en’ af sine første officielle handlinger i den nye byrådsperiode, til at klippe snoren ved åbningen mandag d. 3. januar kl. 10.00,. Her vil der hele dagen være kaffe på kanden og brød til nye og gamle kunder og de der bare kommer forbi.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Genbrugsen Frederikshavn, åbnes 3. januar af Borgmester Birgit Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger