Vendelboer kører millionoverskud hjem

2021 bød på færre bilskader end i et normalt år – blandt andet på grund af coronanedlukningen i begyndelsen af året. Det kommer nu vendelboerne til gode. (Foto: GF-arkiv)

Vendelboer kører millionoverskud hjem

3. januar 2022 - kl. 15:20 - af

Et år i coronaens skygge er en af forklaringerne på, at medlemmer med bil i GF Nord i år kan dele 3,4 millioner kroner på bilforsikringen.

I disse dage får nordjyske GF-medlemmer med bil besked om, hvad overskudsdelingen konkret kommer til at betyde for dem. Regnskabet er nemlig gjort op, og i år bliver der i alt 3,4 millioner kroner til deling. Det svarer til 13 procent af forsikringen.

– I 2021 har vi en stor del af året været underlagt coronarestriktioner, som har betydet færre biler på vejene. Det har medført færre bilskader, end vi ser i et normalt år, og det har samlet set bidraget til et pænt resultat for 2021, som alle vores medlemmer med bil nu får glæde af, siger Jens Jørgen Vinther, som er formand for GF Nord. Og han fortsætter:

– Men en stor del af forklaringen er også, at vores medlemmer igen i år generelt har udvist en rigtig god adfærd ude på vejene.

Helt konkret betyder overskudsdelingen billigere forsikringer i 2022 for det enkelte medlem, da den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, når de skal fornys. Også på de øvrige forsikringer er der udsigt til overskudsdeling for de nordjyske GF-medlemmer. På de andre privat-forsikringer som fx hus, indbo og ulykke får medlemmerne fratrukket 6 procent af prisen, mens det på erhvervsforsikringerne er 4 procent.

Den gode adfærd gavner alle
I GF Forsikring er det ikke aktionærer, der skal skumme fløden af et godt regnskabsår. Grundtanken har siden stiftelsen i 1967 været, at medlemmerne skulle dele årets overskud – og dermed lever GF op til solidaritetstanken i ordets mest bogstaveligste forstand: Jo færre skader, jo mere overskud til alle – uanset om man har haft en skade eller ej. Og her har den enkeltes adfærd indflydelse på resten af medlemmerne.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vendelboer kører millionoverskud hjem' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger