Det nye lokalpolitiske år er klar til gå i gang

Foto: Frederikshavn Kommune

Det nye lokalpolitiske år er klar til gå i gang

5. januar 2022 - kl. 8:12 - af

Det nye lokalpolitiske år er klar til at gå i gang. Et nyt byråd blev i november måned sammensat af vælgerne, og udvalgsposterne blev efterfølgende fordelt.

Borgmester Birgit Stenbak Hansen (A) fortsætter med en gang om måneden at have træffetid i de 3 største af kommunens byer. Det er allerede kundgjort, at hun kan fås i tale mandag den 17. januar kl. 13-14 i Frederikshavn, tirsdag den 18. januar kl. 10-11 i Skagen og torsdag den 27. januar kl. 10-11 i Sæby. Bestilling af aftalt tid sker forud på mail: leax@frederikshavn.dk eller pr. telefon 98459005.

Også formanden for Plan- og Miljøudvalget vil have træffetider.

Byrådets 29 medlemmer er fordelt på 6 forskellige partier. Via linket:

https://frederikshavn.dk/politik/byrad/frederikshavn-byrad-2022-25/ kan man se et samlet foto af det nye byråd samt en præsentation af de enkelte medlemmer samt hvilke udvalg, de har sæde i. Desuden ses en oversigt over placering af byrådsmøderne i 2022. Har man brug for at skrive til et eller flere medlemmer af byrådet, kan dette ske direkte eller via mailadressen: byraadet2022@frederikshavn.dk.

Via linket https://frederikshavn.dk/politik/politiske-udvalg/ kan man se, hvorledes de enkelte politiske udvalg er sammensat, og i hovedtræk, hvad de enkelte udvalg beskæftiger sig med. ”Født” formand for Økonomiudvalget er borgmester Birgit S. Hansen. Formand for Arbejdsmarkedsudvalget er John Karlsson (A). Christina Lykke Eriksen (SF) er formand for Børne- og Ungdomsudvalget. Kultur- og Fritidsudvalget har Peter Laigaard (C) som formand. Plan- og Miljøudvalget har Peter E. Nielsen (A) som formand. Social- og sundhedsudvalget, der er samlet til ét udvalg), har Ole Rørbæk Jensen (A) som formand, og Teknisk Udvalg har Karsten Thomsen (A) som formand.

Som borger i Frederikshavn Kommune har man mulighed for at oprette et forslag – et såkaldt borgerdrevent forslag, hvis man ønsker, at byrådet skal se nærmere på sagen. Via dette link: https://frederikshavn.dk/politik/byrad/borgerforslag/ kan man orientere sig i, hvordan man bærer sig ad. Der skal minimum 1196 personer til at bakke op om et forslag, før det behandles. Det svarer til stemmetallet for ét mandat til byrådet i seneste periode. Lige nu er der 3 forslag, hvoraf et ønsker en cykelsti mellem Gærum og Østervrå; det har til nu fået 346 støtter og udløber med udgangen af januar måned.

Det er også muligt at følge med i byrådets og udvalgenes dagsordener og referater, når disse offentliggøres. I skrivende stund er der knas med hjemmesiden for dagsordener; derefter er der oprettet en midlertidig side på dette link: https://frederikshavn.dk/politik/midlertidig-side-med-dagsordener-og-referater/

Linket: https://frederikshavn.dk/politik/rad-og-naevn/ rummer en samlet oversigt over de mange råd og nævn, som arbejder i kommunalt øjemed. Det kan f.eks. være Ældrerådet, Verdensmålsudvalget, Trafiksikkerhedsudvalget, Ungebyrådet, Handicaprådet, Integrationsrådet, Bevillingsnævnet og Beboerklagenævnet. Ved at benytte førnævnte link og klikke på de enkelt råd og nævn kan man få en oversigt over, hvem der sidder heri, og hvad de enkelte råd og nævn beskæftiger sig med.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det nye lokalpolitiske år er klar til gå i gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger