Ung I Velfærd som spire-projekt for medhjælp på plejecentre

Foto: Mark Knudsen.

Ung I Velfærd som spire-projekt for medhjælp på plejecentre

7. januar 2022 - kl. 10:12 - af

Tilbage i 2019 så Frederikshavn Kommune en udfordring med at kunne rekruttere faglært arbejdskraft inden for de social- og sundhedsfaglige fag. Dette skyldtes primært afgang til pension blandt de ansatte frem mod 2026 samt et stigende antal ældre borgere.
Derfor startede man ”spire-projektet”, som i dag benævnes ”Ung i velfærd”, der har til formål at etablere fritidsjobs på de kommunale plejecentre for unge i alderen 15-17 år. Idéen er, at initiativet skal skabe interesse for social- og sundhedsfaget blandt unge, samtidigt med at det skaber liv på plejecentrene.
Udover at styrke rekrutteringen af kvalificeret arbejdskraft er håbet og forventningen, at disse stillinger kan være med til at kvalificere de unges valg af uddannelse inden for social- og sundhedsområdet, og samtidig være med til at øge livskvaliteten for borgerne på de kommunale plejecentre.
De unge skal ansættes til at være sammen med de ældre borgere på plejecentrene, bl.a. ved at spille spil, musik, gå tur og hjælpe dem med små hverdagsopgaver såsom at dække bord sammen med de ældre og andre lignende huslige opgaver.

Sæby, Dybvad og Ankermedet
Sæby Ældrecenter, Dybvad Ældrecenter og Ankermedet Plejecenter har som de 3 første plejecentre meldt sig til at få en ung/unge i fritidsjob. I projektperioden er det blevet besluttet, at de unge fritidsjobbere vil være i alderen 15-17 år, da de må varetage flere forskellige arbejdsopgaver.
Planen er, at projektet med en ung i fritidsjob på plejecentrene vil blive afprøvet i 3-6 måneder. Herefter vil projektforløbet blive evalueret i samarbejde med lederne, HR og FOA, hvorefter hensigten er, at ”Ung i velfærd” skal udbredes til de andre plejecentre. På denne måde kan der opnås erfaring og viden med at have en ung ”fritidsjobber” ansat på et plejecenter, inden projektet udbredes til de øvrige plejecentre.
I løbet af januar måned vil personalet på plejecentrene blive orienteret og drøfte ovenstående punkter. Herefter vil stillingerne blive slået op. Man tænker sig en aflønning i forhold til præsterede timer for en timeløn på 62-75 kr. afhængig af alder + et mindre tillæg for aften- eller weekendvagt.
Det nye Social- og sundhedsudvalg har sagen på dagsordenen på udvalgets første møde den 10. januar.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ung I Velfærd som spire-projekt for medhjælp på plejecentre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger