Akut mangel på bloddonorer i Hjørring

Akut mangel på bloddonorer i Hjørring

12. januar 2022 - kl. 8:40 - af

De danske hospitaler er hver dag dybt afhængige af donorblod for at kunne behandle patienter. Donorblod bruges f.eks. til kræftpatienter, ved operationer og hvis der opstår komplikationer ved fødsler. Enkelte hændelser kan hurtigt gøre lageret kritisk, derfor er det vigtigt, at der er et stabilt lager af blod i blodbanken.

”Vi har brug for flere bloddonorer i Hjørring, så vi kan hjælpe kræftpatienter, der er i behandling, ulykkesofre og fødende kvinder, der har brug for blod. Der er tale om en situation, som kan blive kritisk, og derfor arbejder vi hårdt på at undgå scenariet, hvor der ikke er blod nok,” siger Betina Samuelsen Sørensen, der er chef for blodbanken i Region Nordjylland.

En stabil blodforsyning
Bloddonorerne giver frivilligt, ubetalt og anonymt en portion blod til blodbanken, så de kan hjælpe andre mennesker, der har brug for det. Landets i alt 180.000 bloddonorer er hver dag med til at sikre den nødvendige blodforsyning og gør en kæmpe forskel for andre mennesker.

Giv blod og red liv
For at blive bloddonor skal du være mellem 17 og 65 år, sund og rask og veje mindst 50 kg. Medicin, sygdomme og andre faktorer kan betyde, at du ikke kan blive bloddonor. Læs mere på www.bloddonor.dk eller kontakt blodbanken for at høre, om du kan hjælpe.

Det tager kun cirka 20 minutter at give blod, og du kan give blod indtil den dag, du fylder 75 år. De 450 milliliter, man donerer ved en bloddonation, bliver hurtigt gendannet i kroppen.

Blodbanken i Hjørring ligger ved Regionshospital Nordjylland, Hjørring og har åbent fra mandag 8.30-16.15, tirsdag 7.30-13.15, onsdag 7.30-17.15 og torsdag 7.30-13.15 (gældende fra 28-02-22).

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Akut mangel på bloddonorer i Hjørring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger