Kontrolskib Vestkysten hjælper nødstedt fiskefartøj i havn

Foto: Kontrolskibet Vestkysten

Kontrolskib Vestkysten hjælper nødstedt fiskefartøj i havn

14. januar 2022 - kl. 10:33 - af

Kontrolskibet Vestkysten modtog onsdag eftermiddag en anmodning om assistance til et havareret fiskefartøj i Kattegat. Fartøjet havde fået sit tunge fiskeredskab i skruen og var derfor ikke i stand til at manøvrere skibet.
Vestkysten nåede frem til fiskefartøjet onsdag aften. På grund af de hårde vejrforhold måtte aktionen sættes i bero til senere på aftenen.

Da vinden lagde sig omkring midnat, lå fartøjet fint i søen, og operationen kunne genoptages.

Vestkystens boardingbåd blev sat i vandet med tre af Vestkystens besætningsmedlemmer, som igen forsøgte at skære fiskefartøjet fri. Det lykkedes desværre ikke, da fiskegrejerne var for tunge og strømmen for stærk.

Ejeren af fiskefartøjet sendte bud efter et andet fartøj, der ankom kl. 03:30. Efter en ihærdig indsats lykkedes det endelig med hjælp fra det forstærkede mandskab at skære redskaberne fri af skruen.

Skibsfører på Vestkysten, Jesper Bech Eiersted, fortæller:

”Der var lovet kuling i Kattegat torsdag aften med høj sø og bølger på op til 3,5 meter. Det var derfor vigtigt at få fartøjet fri hurtigst muligt. Vores folk kæmpede en ihærdig og intens kamp mod tiden og de tunge redskaber, der havde sat sig fast i skruen på det nødstedte fartøj. Sent på natten ankom et assisterende fiskefartøj fra Strandby for at hjælpe med arbejdet. Efter en brav indsats og et fantastisk samarbejde fra begge besætninger, lykkedes det endelig at få fiskefartøjet fri.”

Vestkysten tog fiskefartøjet med på slæb mod Strandby, hvor begge besætningsmedlemmer fra det havarerede fartøj kom sikkert og uskadte i land ved 9-tiden torsdag morgen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kontrolskib Vestkysten hjælper nødstedt fiskefartøj i havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger