Børns læselyst stimuleres med tilskud fra Kulturstyrelsen

Børns læselyst stimuleres med tilskud fra Kulturstyrelsen

17. januar 2022 - kl. 11:29 - af

Kultur- og Fritidsudvalget kunne forleden på udvalgets første møde tage en orientering til efterretning om, at projektet ”Toppen af Danmark LÆSER” i Frederikshavn Kommune har fået del i Slots- og Kulturstyrelsens nye BOGglad-pulje – nærmeste bestemt 576.000 kr.

I statens finanslov er der afsat 25 mio. kr. til at styrke børns møde med litteraturen, og derfor har man fra centralt hold oprettet puljen BOGglad, hvor biblioteker og kommuner har kunnet søge om nye bogsamlinger til dagtilbud, SFO’er og klubber.

I Frederikshavn Kommune har Biblioteket indgået et samarbejde med samtlige kommunale og private SFO’er om projektet ”Toppen af Danmark LÆSER”, der skal styrke glæden og lysten til at læse blandt børn i alderen 6-9 år.

”Toppen af Danmark LÆSER” er et nyt projekt, der ligger i forlængelse af det netop afsluttede projekt ”Den levende Litteratur”, hvor tre SFO’er og biblioteket i to år har arbejdet med at gøre litteraturens verden legende og levende for og med børnene. Dette samarbejde har været særdeles positivt og skal nu videreudvikles med et tilbud til alle SFO’er i Frederikshavn Kommune.

Støtten på de 576.000 kr. skal gå til at sikre alle børn fri og lige adgang til litteraturen ved at skabe lokale bogsamlinger ude i de enkelte SFO’er af høj kvalitet samt udvikle idéer og redskaber til at understøtte læselysten i tæt samarbejde mellem de enkelte SFO’er og biblioteket. ’Toppen af Danmark LÆSER’ skydes i gang i begyndelsen af 2022.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børns læselyst stimuleres med tilskud fra Kulturstyrelsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger