Venstre vil styrke lægedækningen i Nordjylland

Venstre vil styrke lægedækningen i Nordjylland

29. januar 2022 - kl. 9:21 - af

Af Anne Honoré Østergaard, MF (V). Medlem af Folketingets sundhedsudvalg og regionsrådet i Nordjylland.

Der er desværre stor mangel på læger i Nordjylland. Nyeste tal viser, at under 1/3 af de praktiserende læger har åbent for tilgang, hvilket betyder, at mange nordjyder har svært ved at få en læge, der også er tæt på hjemmet. Patienternes mulighed for frit at vælge læge er under pres. Det skal vi have lavet om på. Derfor vil Venstre have langt flere praktiserende læger tættere på patienterne. Vi vil styrke patienternes frie valg.

Alle danskere har ret til en god læge tæt på, hvor man bor. Det gælder også dem, der bor uden for byerne. Den praktiserende læge har fundamental betydning for vores sundhedsvæsen. Det er den første, vi møder, når vi eller en af vores nære bliver ramt af sygdom. Derfor vil Venstre have 1.700 flere praktiserende læger end i dag.

Særligt i Nordjylland er der mange, som oplever, at der er mangel på praktiserende læger. Det problem skal vi have løst. Venstre vil gøre det mere attraktivt at være læge i lægedækningstruede egne, så vi sikrer lægedækningen i hele landet. Vi har foreslået, at praktiserende læger i områder med mangel på læger får en ekstra skilling ved at have flere patienter tilmeldt udover det aktuelle patienttal.

Derudover vil vi give økonomisk støtte til, at yngre læger under uddannelse etablerer sig i lægedækningstruede egne af landet. Vi ved fra erfaring, at nyuddannede læger er tilbøjelige til at bosætte sig og udøve deres lægegerning i det samme område, som de har taget deres uddannelse. Hvis flere læger blev i områderne med for få læger efter endt uddannelse, ville det give et kæmpe bidrag til at mindske lægedækningsproblemerne.

Jeg håber, at regeringen i de kommende sundhedsforhandlinger vil trække i arbejdstøjet. Vi skal sikre, at der også er nok læger i Nordjylland. Det skylder vi medarbejderen i sundhedsvæsnet, og den patient der skal modtage behandlingen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre vil styrke lægedækningen i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger