Cykelture med patienter på hospice bringer glæde

GF Forsikrings fond overrakte en pris til Cykling For Livet for deres indsats for patienter på hospice. (Foto: GF Fonden)

Cykelture med patienter på hospice bringer glæde

31. januar 2022 - kl. 13:59 - af

”Det handler om at gribe øjeblikket, når det er der”. Så enkelt udtrykte hospicechef for Hospice Vendsyssel Birgitte Nielsen det, da hendes hospice fik overrakt en rickshaw, som frivillige, pårørende og personale kan bruge til at køre patienter på hospice ud i naturen på. Fire andre hospicer har via Cykling For Livet fået en tilsvarende rickshaw, og det handler om meget mere end en cykeltur.

”Ofte er det sygdom, der fylder hos patienterne. Med de her cykelture får de adspredelse, og de kan føle en stor grad af involvering, som de tit ikke har i deres hverdag, og det bringer lidt glæde”, siger Birgitte Nielsen.

Maria Soon Mousten fra Cykling For Livet er glad for støtten fra GF Fonden.

”Det er jo et ret simpelt koncept: En cykel, som vi kan give nogle patienter nogle gode og sociale oplevelser i naturen på. Men det gør virkelig en forskel for både patienter og pårørende, for det giver dem nogle unikke oplevelser sammen i en svær tid – og støtten fra GF Fonden har gjort det muligt at føre projektet ud i livet”, siger hun.

Det handler om nærhed
Formand for GF Fonden Jens Jørgen Vinther var ikke i tvivl, da han fik ansøgningen fra Cykling For Livet. Og i sin tale til overrækkelsen lagde han især vægt på, at konceptet passer godt til begrebet nærhed, som er en del af GF Fondens DNA.

”Nærhed og nærvær er vigtigt i alle livets faser. Det gælder, når man er syg, og det gælder bestemt også for den raske”, sagde han.

GF Fonden har i mange år støttet projekter med trafiksikkerhed. Nu er fonden også begyndt at støtte projekter med overskriften ”Livskvalitet”, og der passer ansøgningen fra Cykling For Livet godt ind, for som Jens Jørgen Vinther sagde i sin tale:

”Du skal leve livet, hele livet”.

Selve overrækkelsen foregik på Hospice Vendsyssel. De fire andre hospicer, der nu får glæde af en rickshaw, er Hospice Søholm, Gudenå Hospice, Anker Fjord Hospice og Sct. Maria Hospice. Erfaringerne fra pilotprojektet med brugen af rickshaws på de fem hospicer vil blive grundigt evalueret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Cykelture med patienter på hospice bringer glæde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger