Overordnet strategi for udvikling af kultur- og fritidsområdet

Overordnet strategi for udvikling af kultur- og fritidsområdet

1. februar 2022 - kl. 13:40 - af

På Kultur- og fritidsudvalgets møde den 8. december blev det vedtaget, at der skal udarbejdes en overordnet strategi, som kan ligge til grund for en egentlig udviklingsplan for hele kultur- og fritidsområdet.
Beslutningen blev truffet på baggrund af en overordnet gennemgang af den byggetekniske tilstand de bygninger og institutioner, som udvalget yder tilskud til.
Næste skridt i udarbejdelsen af en overordnet strategi er, at udvalget vælger, hvilken type strategi, udvalget ønsker, samt sætter retning for udarbejdelsen af strategiens indhold.
Den kommunale administration fremlægger nu 3 muligheder, som Kultur- og fritidsudvalget drøfter på mødet den 3. februar:
• Den hidtidige tilgang beskrives som grundlag for den overordnede planlægning af investeringer
• Der udarbejdes en detaljeret strategi med baggrund i fagligt input som grundlag for en mere detaljeret plan for kommende investeringer
• Beslutning om strategiens detaljeringsgrad og retning afventer de allerede besluttede temadrøftelser og besøgsrunde

Hidtidig tilgang
Den hidtidige tilgang har været, at den politiske støtte tager udgangspunkt i det lokale engagement og henvendelser med ønsker for udvidelser, forandringer og nybygning af faciliteter. Ved denne tilgang er der sikret lokal forankring og energi i forhold til forandringen.
En udfordring ved denne arbejdsgang kan være, at beslutningerne træffes uden, at det enkelte projekt ses i forhold til kommunens samlede behov.

Udarbejdelse af detaljeret strategi og plan
Udarbejdelse af en strategi og efterfølgende detaljeret facilitetsplan for investeringer for kultur- og fritidsområdet vil sikre, at der træffes beslutninger med langsigtede, faglige begrundelser på udviklingen af såvel kultur- som fritidsområdet.
Den interne kommunale administration har ikke ressourcer og kompetencer til at gennemføre udarbejdelsen af en sådan strategi og efterfølgende plan. Det vil derfor være nødvendigt at indkalde konsulenthjælp for at kunne give strategi og plan det nødvendige faglige indhold i forhold til områdernes forskellige fremtidsudsigter.
Det må forventes, at udarbejdelsen af facilitetsstrategi og –plan vil koste mellem 300.000 og 500.000 kr.

Afvente temadrøftelser og besøgsrunder
Kultur- og fritidsudvalget har på nuværende tidspunkt besluttet at afholde en temadag den 28. februar samt en besøgsrunde på fritidsområdet.
Disse temadrøftelser og rundturen til nogle af områdets selvejende institutioner og foreninger kan have betydning for drøftelser til udarbejdelse af en strategi og facilitetsplan.
Udvalget kan endvidere afvente nærmere beslutning om facilitetsstrategien, til der har været afholdt ovenstående aktiviteter.
Der er på nuværende tidspunkt ansøgninger om forandringer, ny- og tilbygninger i faciliteterne, som har afventet afklaring i mere end et år. Udvalget kan beslutte, at disse eksisterende ansøgninger skal behandles som individuelle ansøgninger af udvalget i perioden frem til en endelig facilitetsstrategi og –plan er vedtaget.
Af oversigten over de allerede kendte ønsker til facilitetsudvikling, som har afventet udvalgets arbejde med oversigten, fremgår det, at det især har været idrætsinstitutioner og foreninger, som har fremsendt ønsker, mens kulturområdets aktører har indsendt færre.
Forud for mødet indstiller Center for Kultur- og Borgerservice, at udvalget beslutter den sidst beskrevne af de tre modeller.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Overordnet strategi for udvikling af kultur- og fritidsområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger