Vejen til sundhed går gennem et stabilt blodsukker

I løbet af to timer gav Anette Sams de 200 tilhørerne et indblik i, hvad den nyeste forskning er nået frem til, når det gælder vores sundhed.

Vejen til sundhed går gennem et stabilt blodsukker

8. februar 2022 - kl. 6:19 - af

Hvis du sætter dig selv i førersædet og giver dit blodsukker fuld fokus, så er der rigtig meget at hente rent sundhedsmæssigt. Aftenens gæst Anette Sams gav med sit foredrag ’Sandheden om Sukker’ gode redskaber til, hvordan vi selv kan behandle bl.a. overvægt, træthed, søvnproblemer og autoimmune sygdomme.

Sukker er ikke en skurk, hvis bare det lander det rigtig sted. Et højt blodsukker er i sig selv ikke farligt, men der er oversete sundhedsmuligheder i et stabilt blodsukker. Det var indgangsreplikkerne til torsdag aftens foredrag i Manegen Sæby Kulturhus fra forsker m.m. Anette Sams.

Der er altså ikke noget galt med sukker og med vores fødevare i det hele taget, men hvis man vil have et stabilt blodsukker, så skal man tænke over, hvilke fødevarer man spiser. Der er nemlig rigtig meget at hente med et stabilt blodsukker. Det giver god appetitregulering, højt energiniveau, god døgnrytme og styrker immunforsvaret. Topper du op med at bruge dine muskler ved træning og bevægelse, så hjælper du kroppen til hurtigere at få sukkeret ud af blodet.

I løbet af to timer gav Anette Sams de 200 tilhørerne et indblik i, hvad den nyeste forskning er nået frem til, når det gælder vores sundhed. Sams åbnede således den videnskabelige Pandoras Æske, og gjorde et vanskeligt tilgængeligt biologisk materiale rent ud sagt spiseligt.

Hvis du vil blive klogere på sukker, kan du låne Anette Sams bøger på biblioteket.

Videnskab og forskning der er til at forstå

Bibliotek & Borgerservice i Frederikshavn Kommune er med til at formidle det nationale tema Videnskabsår22, og ’Sandheden om sukker’ var det første arrangement i en række af spændende foredragsholdere og videnskabsfolk, som hver især kommer og fortæller om videnskabelige emner på en måde, så vi alle sammen kan være med.

Den inderste kerne

Allerede den 9. februar, kl. 19.30, kan du igen komme ind i den videnskabelige verden, når forfatter Lotte Kaa Andersen kommer til Frederikshavn Bibliotek og med udgangspunkt i sin biografisk roman ’Den inderste Kerne’ fortæller om en af verdens største kvindelig forskere; den danske seismolog Inge Lehmann, som med sin forskning blev verdensberømt ved at opdage jordens inderste kerne.

Hvad skal der til for at forlænge livet?

I sit forrygende foredrag ’Gopler ældes baglæns’ fortæller forsker Nicklas Brendborg torsdag den 17. februar, kl. 19.30, på Frederikshavn Bibliotek den utrolige historien om videnskabens kamp mod aldring, og han peger på, hvad man selv kan gøre for at leve længere.

Nicklas tager os med på en rejse til højteknologiske laboratorier, fjerne egne og andre steder, der har stor betydning for de gennembrud, videnskaben i disse år har fået på området. Vi møder samtidig zombier og gopler samt lærer om andre af videnskabens spektakulære bedrifter.

Biblioteket har naturligvis købt Nicklas Brendborgs sprudlende, bestseller ’Gopler ældes baglæns’, hvis du har lyst til at læse den.

Tæt på menneskeskabte naturkatastrofer

Kan naturvidenskaben hjælpe os til at finde bæredygtige klimaløsninger? Det giver Henrik Egede-Lassen, en af landets dygtigste naturfotografer, sine personlige bud på i foredraget ’Kom tæt på menneskeskabte naturkatastrofer’ mandag den 14. marts, kl. 19.00, i biografsalen på Kappelborg i Skagen.

I de sidste 30 år har Henrik Egede-Lassen dokumenteret alverdens dyreliv på alle kontinenter, og denne aften vil han gøre os klogere på sammenhængen mellem vores levevis og naturkatastrofer, som f.eks. oversvømmelser og ekstrem tørke. Glæd dig til en spændende rejse, hvor du kommer vidt omkring. F fra Indonesiens døende koralrev til indlandsisen og fra smeltevandshuller til Amazonas skovbrande. Det bliver i selskab med en underholdende og engageret fortæller, som forstår at kombinerer humor og absurde oplevelser med imponerende billeder og fantastiske filmklip.

Vores unikke geologi og natur

Hvorfor har vi den natur, vi har i Frederikshavn Kommune? Det kan du høre kommunens naturvejleder Bo Storm fortælle om på Ålbæk Bibliotek onsdag den 30. marts, kl. 19.00.

Geologien og naturen i Frederikshavn Kommune er helt unik, og denne aften kan du høre om de historiske aftryk, som gemmer sig både over og under jorden. Hvad ligger der under jorden i 13 km dybde?

Glæd dig til en aften i selskab med en meget kompetent og dygtig fortæller, der om nogen ved, hvordan vores kommunen er beriget med spændende geologi, natur- og kulturhistorie.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vejen til sundhed går gennem et stabilt blodsukker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger