Sådan forbereder Frederikshavn Kommune sig på at hjælpe Ukraine

Sådan forbereder Frederikshavn Kommune sig på at hjælpe Ukraine

1. marts 2022 - kl. 9:59 - af

Forberedelserne er i gang i Frederikshavn Kommune til at modtage flygtninge som en konsekvens af krigen i Ukraine.

Det er mange hundrede kilometer væk. Alligevel er det tæt nok på til, at krigen i Ukraine også kommer til at få en helt konkret betydning i Danmarks nordligste kommune. På flere områder forbereder Frederikshavn Kommune sig nu for at kunne imødekomme de udfordringer en krig i Ukraine kommer til at få lokalt.

Det drejer sig først og fremmest om at være klar til at tage imod eventuelle flygtninge. Det er Udlændingestyrelsen, der fordeler flygtninge, der kommer til landet, ud i de danske kommuner. Men allerede nu arbejder man i kommunen ud fra et scenarie, hvor man skal være klar til at huse mennesker på flugt. Derfor kigger kommunen lige nu på indkvarterings-muligheder.

–        Jeg bliver kontaktet af enormt mange virkelig betænksomme og beredvillige borgere, der har en bolig, de kan stille til rådighed eller som har tøj, legetøj eller andre ting, som de gerne vil donere til ofrene for krigen. Jeg vil gerne anbefale alle at kontakte de humanitære organisationer, der allerede er i gang på de her områder, siger borgmester Birgit S. Hansen. Hun fortsætter:

–        Men i en erkendelse af, at rigtig mange kontakter kommunen, så har vi oprettet en mailadresse, som man kan skrive til, og så samler vi så at sige til bunke, siger Birgit S. Hansen, der dog understreger, at man ikke skal forvente, at der bliver svaret og sagsbehandlet på mailen. Og har man noget man vil støtte med nu og her, så er det altså via de humanitære organisationer, påpeger borgmesteren. 

For at vise støtte til det ukrainske folk, kommer Frederikshavn Kommune til at signalere i de ukrainske farver i den kommende tid.

Borger-hjælp til ukrainske flygtninge:

–        Vil du stille en bolig til rådighed for ukrainske flygtninge, kan du sende en mail til: hjaelpukraineboliger@frederikshavn.dk

–        Har du tøj eller andet udstyr, du gerne vil donere til eventuelle flygtninge, der ankommer til Frederikshavn Kommune, kan du sende en mail til: hjaelpukraineandet@frederikshavn.dk

Skriv blot hvad, du kan tilbyde samt, hvordan du kan kontaktes i mailen. Du vil ikke modtage en bekræftelse på mailen, og vi kan ikke love dig et svar.
Ønsker du at tilbyde hjælp nu og her, søg da hos de lokale humanitære organisationer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan forbereder Frederikshavn Kommune sig på at hjælpe Ukraine' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger