De gamle fortove bliver genbrugt

De gamle fortove bliver genbrugt

4. marts 2022 - kl. 9:35 - af

Når du går på et nyt fortov i Frederikshavn Kommune, er der stor sandsynlighed for, at du går på et gammelt fortov fra et andet sted i kommunen.

Når de gamle fortove og kantsten bliver taget op, bliver de nemlig sendt retur til kommunens materielgård. Her bliver de gamle betonvarer samlet for at blive omdannet til knust beton, der kan bruges som bærelag under de nye fortove.

Den knuste beton har den fordel, at den i den rigtige kvalitet er et rigtigt stærkt produkt at anvende til formålet, og det kan på alle måder sagtens måle sig med traditionelt anvendt stabilgrus.

Center for Park og Vej vil stadig have særligt fokus på genanvendelse af materialer – både ved projektering og ved udførelse af projekterne.

I forbindelse med projekterne er Center for Park og Vej som udgangspunkt interesseret i at levere nye materialer til arbejder, hvor der i længere stræk tages fliser og kantsten op, såfremt de gamle materialer leveres på materialegården til knusning. Park og Vej vurderer dette fra projekt til projekt.

Dette fremgår af oplysninger, som indgår i et par af de punkter, som Teknisk Udvalg skal se nærmere på på udvalgets kommende møde den 8. marts.

Fra fortov til grønt areal

I 2019 blev der i forbindelse med de koordinerende ledningsarbejder rundt om i kommunen iværksat projekter, hvor fortovet i den ene side af vejen blev nedlagt.

Det er ikke alle veje, der er egnede til at fjerne fortovet i den ene side. De veje, hvor fortovet med fordel kan nedlægges i den ene side, er typisk boligveje samt veje i f.eks. industriområder.

Park og Vej har modtaget forskellige tilbagemeldinger lige fra, at man synes, at begge fortove skulle nedlægges, til at ingen af dem skulle nedlægges. Generelt er det dog opfattelsen, at der ikke er de store indvendinger imod, at fortovene nedlægges, såfremt der kommer et fortov, som kan benyttes.

De ekstra m2 grønne arealer kan bruges til forskellige ting. De kan indgå som ”Naturligvis”-arealer eller blot være græsarealer i bybilledet. Om vinteren kan de frie arealer bruges til aflægningsplads for sne.

I forbindelse med projektet ”Fremtidens Boligveje” vil Center for Park og Vej også undersøge, om der er veje, der skal laves i år, som kunne være aktuelle at bruge som pilotprojekt(er).

 

Tekst: Per Rye

Kilde: bilag til Teknisk Udvalgs møde

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De gamle fortove bliver genbrugt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger