Unge Frederikshavnere indtager Christiansborg

Unge Frederikshavnere indtager Christiansborg

4. marts 2022 - kl. 12:03 - af

Et storpolitisk rollespil udspiller sig på Christiansborgs gange denne weekend. Her stimler unge mellem 15 og 25 år fra hele landet sammen til Ungdommens EU-topmøde. Blandt dem er en delegation fra Frederikshavns Ungdomsskole.

Årets tema er ‘EU og unge’. Kommissionsformand Ursula Von der Leyen har udråbt 2022 til at være europæisk ungdomsår: “Et år, der er viet til at værdsætte de unge,” som hun sagde i sin tale om Unionens tilstand tilbage i september.

Undervejs vil deltagerne forhandle sig frem til løsninger på bl.a., hvordan man øger stemmeprocenten blandt unge til EU-valg, hvordan kunstig intelligens skal reguleres og om vi skal have en EU-hær.

Til topmødet vil alle deltagere få tildelt en rolle, som enten politiker eller journalist. Fem ministerråd og et parlamentsudvalg skal diskutere cases, finde løsninger, indgå kompromiser og danne alliancer. Løsningerne bliver til sidst samlet i et charter. Undervejs går ‘journalisterne’ på jagt efter de bedste historier, som vil blive udgivet på en særlig Facebook-side for topmødet. Løbende vil kendte danske politikere kigge forbi – heriblandt EU-parlamentariker Kira Peter-Hansen og Folketingets næstformand Karen Ellemann.

Læs mere om arrangementet på deres hjemmeside. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge Frederikshavnere indtager Christiansborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger