Kommunen forbereder verdensmålsuge til efteråret

Kommunen forbereder verdensmålsuge til efteråret

7. marts 2022 - kl. 8:22 - af

Frederikshavn Kommune arbejder på af afholde et ”Verdensmålsuge” afholdes i uge 36, som er dagene 5.- 11. september 2022.

En intern koordineringsgruppe arbejder for øjeblikket med at skabe synlighed om bæredygtige aktiviteter, der sker rundt om i kommunen som optakt til verdensmålsugen, og hvordan FN’s verdensmål kan blive til hverdagsmål. Det sker primært på kommunikationsplatformen ”Frederikshavn for Målene” – som omfatter en hjemmeside, en Facebook og Instagram, som hver især henvender sig til forskellige målgrupper.

Desuden arbejder gruppen med at få idéer til aktiviteter, som er fordelt ud over hele kommunen, og som udgangspunkt vil der være tale om aktiviteter, der repræsenterer alle 17 verdensmål.

”Vi er samtidig opmærksom på, at kommunens egne centre og institutioner byder ind med aktiviteter, der både kan være en inspirations- og motivationsfaktor for andre aktører, og som samtidig viser, at kommunen går foran,” lyder det fra kommunal side i udspillet, som tages op til drøftelse i Verdensmålsudvalget den 3. marts.

Kommunen vil invitere alle til at kunne byde ind med en aktivitet, dels via sociale medier, dels via forskellige foreningers nyhedsbreve og ved direkte henvendelser til personer, virksomheder og foreninger, som tidligere har tilkendegivet, at de gerne vil deltage i verdensmålsugen.

Koordineringsgruppen har udarbejdet en digital flyer, som tænkes omdelt i diverse nyhedsbreve, netværk og øvrige steder, hvor det vil være relevant.

Til markedsføring af Verdensmålsugen har kommunen også fået ”wrappet” nogle af kommunes biler med folieplast i flotte farver.

Der lægges op til, at bibliotekerne i Skagen, Ålbæk, Frederikshavn, Sæby og Østervrå danner fysisk ramme for information op til og under verdensmålsugen. Derudover har man gang i et samarbejde med kommunes norske venskabsby Larvik om at få besøg af unge herfra, som sammen med unge fra Frederikshavn Kommune skal drøfte og arbejde med verdensmålene.

Verdensmålsugen er blevet præsenteret for Distriktsrådet med opfordring om, at byerne deltager med bæredygtige aktiviteter i ugen. I den sammenhæng er der aftalt med foreningen ”LandsbyLØBET”, at der afholdes et verdensmålsløb lørdag den 10. september. Ruten er endnu ikke fastlagt.

I førnævnte flyer opfordres der til, at man, uanset om man arbejder med at mindske klimabelastningen, ønsker at fremme sundhed og trivsel, vil øge ligestillingen, vil genanvende ressourcer eller har andre agendaer, deler disse med kommunens borgere.

”Vi vil gøre verdensmål til hverdagsmål,” lyder sloganet.

Formand for Verdensmålsudvalget er borgmester Birgit S. Hansen (A).

 

 

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen forbereder verdensmålsuge til efteråret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger