Børnekordage for alle 4. klasser i hele kommunen

Børnekordage for alle 4. klasser i hele kommunen

23. marts 2022 - kl. 10:16 - af

Musikskolen samarbejder i ür med alle skoler i hele kommunen om Børnekordage. Børnekordagene er en af musikskolens stolte traditioner, hvor alle 4. klasses elever mødes og synger i kÌmpestore kor med eleverne fra andre skoler.

Temaet for dette ürs børnekordage er Søs Fenger og der er blevet udvalgt fire sange, som er blevet skrevet om til korarrangementer. Eleverne har øvet sangene med deres egne musiklÌrere pü skolerne og nür de mødes til børnekordagene med alle de andre elever, skal de bruge hele dagen pü at øve numrene sammen.

Koret bliver hjulpet af et band, der bestür af fire lÌrere fra musikskolen, som spiller trommer, bas, guitar og klaver. Underviser ved Musikskolen, Signe Højmark Thaarup skal styre slagets gang, som dirigent for de mange børn.

Om aftenen gür det sü løs med koncerter, hvor elevernes forÌldre og familie er inviteret med. Pü aftenen skal der udover de fire korsange ogsü synges to af Søs Fengers sange, som fÌllessange.

“Eleverne møder et band og får en fed oplevelse med livemusikken. Kordagene er noget, de glæder sig til” Fortæller musiklæreren Dorthe Linde Jørgensen fra Stensnæs skole. Kirsten Holm Bjerg fra Sæby Skole supplerer: “Ja, og det at møde de andre elever fra de andre skoler giver også et sammenhold imellem eleverne.”

For at sĂĽdan nogle store arrangementer kan komme pĂĽ benene, er der behov for meget forberedelse. Musikskolen har udarbejdet materiale til musiklĂŚrerne, sĂĽ de nemt har kunnet arbejde med de udvalgte sange sammen med deres elever. LĂŚrerne har ogsĂĽ deltaget i en stor kursusdag, som blev afholdt pĂĽ Musikskolen. Her var det lĂŚrerne selv, der skulle synge kor, sĂĽ de derigennem bliver endnu bedre til at lĂŚre fra sig. For lĂŚrerne er kursusdagen en god oplevelse og de er glade for det materiale, som musikskolen laver til dem.

“Det er fedt at møde de andre lærere. Man bliver en del af et større fællesskab, og musikken og musikundervisningen får lige et boost” Udtaler musiklæreren Mikkel Karlsson fra Frederikshavn Friskole.

Musikskolens og kommunens skoler samarbejder om børnekordagene for at gøre det sü fedt for børnene, som muligt, og for at give dem en stor musikalsk oplevelse.

“Vi er så stolte af, at vi i år har alle skoler med til Børnekordagene. Det er fedt at lære musiklærerne på de mange skoler at kende og det er dejligt at vide, at det materiale og de kurser, vi laver for dem, kan bruges på skolerne. Og på børnekordagene kulminerer det hele og det er bare en dag fyldt med musik og glæde – det er det, musikken kan.” Udtaler Signe Højmark Thaarup.

I denne og i nÌste uge gür det sü løs. Der er koncerter i Skagen, SÌby og to i Frederikshavn, og alle forÌldre og venner er allerede inviteret. Der er offentlig adgang, sü hvis du har lyst til at høre Søs Fenger fortolket af kommunens 4. klasses elever, sü kom endelig forbi.

Koncerterne er:
D. 23. marts kl. 19 i Det Musiske Hus i Frederikshavn
D. 24. marts kl. 18.45 i Det Musiske Hus i Frederikshavn
D. 29. marts kl. 19 i Badmintonhallen i Skagen
D. 30. Marts kl. 19 pü Hørby Efterskole

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnekordage for alle 4. klasser i hele kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger