Her er de nye nordjyske ambulancebaser

Her er de nye nordjyske ambulancebaser

24. marts 2022 - kl. 11:13 - af

Fra 1. april er det Region Nordjylland og virksomheden PreMed, der skal stå for ambulancetjenesten i Nordjylland. Alle ambulancebaserne er på plads.

Ambulancerne kører ud fra kendte steder
26 ambulancebaser står klar 1. april, når Den Præhospitale Virksomhed under Region Nordjylland og den private ambulanceoperatør PreMed skal drive ambulancetjenesten i Nordjylland. 

– Vi er klar, og vi er glade for, at placeringen af ambulancebaserne er på plads. Regionen har altid haft det endelige ansvar for, at der kommer en ambulance, når der ringes 112, så vi havde i forvejen et meget præcist overblik over, hvor det beredskabsmæssigt giver bedst mening at have ambulancebaser placeret, siger Kenneth Lübcke, enhedschef i Den Præhospitale Virksomhed. 

Basernes placeringer er godkendt af Regionsrådet, og 12 ud af de 26 baser bliver på deres nuværende placering, mens de øvrige skifter lokalitet. De fleste skifter til lokaler i nærheden af de gamle.

Arbejdsplads for redderne
Region Nordjylland råder over 13 ambulancebaser, mens PreMed råder over 13. Men selvom det er forskellige virksomheder, der ejer baserne, så får det ikke nogen betydning for de nordjyder, der skal have hjælp.  

– Vi har hver især vores forskellige baser, hvor ambulanceredderne hviler sig, gør sig klar til dagens arbejde, og hvor ambulancerne står parate. Men selve beredskabet vil være mere flydende. Når man ringer 112, vil det altid være den sundhedsfagligt bedste bil, der bliver sendt til skadesstedet, og så er det lige meget, om der står PreMed eller Den Præhospitale Virksomhed på ambulancerne, siger Kenneth Lübcke.

Alle baser bliver ombygget og sat i stand, og der kommer nyt inventar, senge og udstyr til redderne, der skal bruge baserne, når der ikke køres ambulancekørsel.

Politikere ansvarlige for ambulancetjenesten
Når ambulancetjenesten overtages 1. april, så bliver det politikerne i Regionsrådet, der endegyldigt beslutter, hvor fremtidige baser skal placeres, hvis der på sigt bliver behov for flytninger eller udvidelser.

Udover ambulancebaserne er der også yderligere baser fordelt i Nordjylland til akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler.

Derfor vil regionsrådspolitikere i udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen kontinuerligt holde øje med blandt andet de fremtidige opgørelser over hvor hurtigt hjælpen er fremme. Det vil ske løbende, så regionen kan sikre, at hjælpen kommer hurtigst muligt frem, når det er nødvendigt. 

Her er Region Nordjyllands baser:

Aalborg

Brønderslev

Dronninglund

Frederikshavn

Hirtshals

Hjørring

Læsø

Løkken

Nibe

Nørresundby

Pandrup

Skagen

Sæby

Her er PreMeds baser:

Støvring

Hobro

Hadsund

Aars

Terndrup

Farsø

Løgstør

Brovst

Fjerritslev

Thisted

Nykøbing Mors

Vilsund

Hurup Thy

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Her er de nye nordjyske ambulancebaser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger