Ny Spildevandsplan skal sikre rent vand og sundt miljø

Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget.

Ny Spildevandsplan skal sikre rent vand og sundt miljø

25. marts 2022 - kl. 6:46 - af

Byrådet har netop sendt Ny Spildevandsplan for Frederikshavn kommune i offentlig hørring – og den kan få betydning for dig som grundejer, hvis du har bolig i et af de områder, der i de kommende år skal separatkloakeres.

De færreste tænker over, hvordan regnvand og spildevand bliver håndteret, når det forlader husstanden. Men de senere års klimaændringer med ekstreme regnskyl lægger pres på vores kloakker – vi risikerer oversvømmelser og vandløb, grundvand og kyster er i fare for at blive forurenede. Derfor skal kloakkerne dimensioneres, så de kan håndtere langt mere regn uden at det påvirker vores fælles miljø og drikkevand.

Med den nye spildevandsplan sætter Byrådet rammerne for en bedre og mere bæredygtig håndtering af spildevand i Frederikshavn kommune frem til 2029, så de blå flag forsat kan vajre langs kysterne.

Vi skal passe godt på vores grundvand, vores miljø og vores kyster. Derfor er vi også nødt til at gøre en ekstra indsats for miljøet og klimasikre, så vores kloakker kan følge med, når det regner meget. Det har vi særligt fokus på med den nye spildevandsplan, og jeg håber, at alle der har input til forslaget, vil sende deres kommentarer ind, siger Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget.

Fokus på separatkloakering i flere områder
Spildevandsplanen udpeger bl.a. de områder, som skal separatkloakere i årene frem mod 2029. Det betyder, at der i stedet for ét kloakrør etableres to, så spildevand og regnvand får hver sit – og presset på kloakken begrænses.
Det gælder i Strandby, store dele af Skagen Øst, et større område i Frederikshavn omkring Saltebakken og i Slagterivejskvarteret i Sæby. Når der er lagt nye rør og de ekstra kloakstik er ført frem til alle berørte ejendomme, er det boligejerne selv, som skal sikre og betale for separering af kloakker på egen grund.

Ud over separatkloakering, beskriver spildevandsplanen bl.a. en række indsatser som skal forhindre, at spildevand bliver udledt til åer og havet, når det regner meget – bl.a. ved etablering af flere regnvandsbassiner, der også kan indgå som et rekreativt element i bybilledet.

Sker der ændringer for min bolig?
Fra mandag den 28. marts kan alle gå ind på kommunens hjemmeside under ”Politik” og ”Hørringer og afgørelser” for at læse hele forslaget til ny spildevandsplan. Det er også her, man kan søge information om, hvad der gælder for hver enkelt grund i kommunen og se, om der er planlagt ændringer for ens egen grund og hvad man skal være opmærksom på, hvis det er tilfældet.

Forslaget er i offentlig hørring fra mandag den 28. marts og 8 uger frem. I høringsperioden har alle mulighed for at sende deres input og kommentarer til forslaget om ny spildevandsplan.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny Spildevandsplan skal sikre rent vand og sundt miljø' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger