Indenrigs- og boligministeren på besøg i Frederikshavn

Indenrigs- og boligministeren på besøg i Frederikshavn

23. april 2022 - kl. 9:29 - af

Fredag eftermiddag var indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek på besøg i Frederikshavn, hvor ministeren fik en rundvisning i et nyt attraktivt højhusbyggeri og deltog i et møde. Her drøftede man bl.a. drøftede udfordringer i kommunerne og byggeriet, hvor der er nogle barrierer, som ministeren blev orienteret om.

Et nyt højhusbyggeri i hjertet af Frederikshavn var centrum for indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Beks besøg i byen fredag den 22. april. Ministeren fik en rundvisning på byggepladsen på Værkergrunden, hvor en lokal investor opfører 32 lejligheder med havudsigt og en ny topmoderne biograf i stueetagen, som netop et åbnet for publikum.

Efter rundvisningen mødtes ministeren med borgmester Birgit S. Hansen og repræsentanter fra det lokale erhvervsliv samt Dansk Byggeri for blandt andet at drøfte provinsens og byggeriets udfordringer:

–        Vi gør lokalt, hvad vi kan for at udvikle vores kommune. Det er godt at have besøg af ministeren, der også er optaget af provinsens muligheder for at udvikle. Vi har talt om muligheder og udfordringer, hvor lovgiverne kan gøre det lettere for os, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

På mødet med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek blev der også lejlighed til at drøfte byggeriets vilkår og rammebetingelser og over for ministeren rejse nogle af de problemstillinger, der kan forsinke byggeprojekter, eller som ligefrem medfører, at planlagte byggeprojekter stoppes: Det er særligt processen ved byggeansøgninger og dokumentationskravet, der spænder ben.

–        Det nye bygningsreglement BR18 har gjort det usædvanligt besværligt at byggesagsbehandle og gennemføre byggeriet nu om dage. På mødet fik vi lejlighed til at vise ministeren eksempler på, hvordan tingene kunne forbedres og smidiggøre sagsbehandlingen. Vi bruger snart mere arbejde på papirer end på selve byggeriet, siger Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd.

Under sit besøg i Frederikshavn fik indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek et indblik i og forståelse for de udfordringer, man fra kommunen og erhvervets side ønsker, at politikkerne på Christiansborg hjælper med at løse – så som besværlig byggesagsbehandling, lokale uddannelsesmuligheder, tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og fastholdelse/udvidelse af statslige arbejdspladser i Frederikshavn Kommune.

–       Det har været en spændende eftermiddag her i Frederikshavn, og jeg er glad for at komme ud i landet og se, hvordan man lokalt kan finde gode løsninger på de konkrete problemstillinger og få bygget flere, nye boliger. Jeg er meget optaget af, at der er gode betingelser for byggeriet i Danmark med et passende dokumentations- og kontrolniveau, som kan forene hensynene til sikkerhed samt fleksibilitet og administration. Og de gode input jeg har fået her i dag, tager jeg med i det videre arbejde, udtalte indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek efter besøget i Frederikshavn.

Foruden indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek deltog følgende i besøget:

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune

Bestyrelsesformand Karl Erik Slynge, Frederikshavn Erhvervsråd

Erhvervsdirektør Niels Christensen, Erhvervshus Nord 

Chefkonsulent Dennis Jensen, Dansk Byggeri

Kommunaldirektør Thomas Eriksen, Frederikshavn Kommune

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indenrigs- og boligministeren på besøg i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger