I år får 237 steder i Danmark Blåt Flag eller Badepunkt

I år får 237 steder i Danmark Blåt Flag eller Badepunkt

2. maj 2022 - kl. 12:07 - af

169 strande og 15 havne i Danmark kan i 2022 hejse det ”Blå Flag” som bevis på, at her er rent badevand og fokus på miljø og natur. 3 af stederne findes i Frederikshavn Kommune. Ved disse strande vajer det Blå Flag.

Derudover får 53 strande og søer mærkningsordningen ”Badepunkt”, som udover rent vand sikrer de badende særlige natur-, kultur- og friluftsoplevelser. Der er 10 af disse stederi Danmarks nordligste kommune.

Friluftsrådet har netop offentliggjort listen over danske strande og havne, der i 2022 kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget.

“En god strand eller havn betyder meget for mange danskere. Derfor glæder det mig, at vi igen i år har kunnet give så mange strande og havne det kvalitetsstempel, som mærkningsordningerne Blå Flag og Badepunkt er,” siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll. “Miljø og natur er mere og mere på dagsordenen både på politisk niveau og hos den enkelte dansker. Det taler Blå Flag meget ind i, fordi et af de vigtige kriterier for at få det Blå Flag er, at der på stranden eller havnen afholdes forskellige aktiviteter, som gør gæsterne klogere på natur og miljø.”

Nordisk mærkningsordning

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for strande og badesøer, hvis særlige trækplaster er, at man her kan finde natur-, kultur- eller friluftsoplevelser specielt for det område. Ordningen startede som et pilotprojekt i 2018, og er på bare 4 år vokset fra 7 til 53 strande og badesøer.

Det glæder Friluftsrådets direktør, at så mange kommuner har taget Badepunkt til sig, fordi de gerne vil kunne tilbyde deres gæster badeoplevelser af den slags, mange også efterspørger: strande eller badesøer, hvor man kan få fine natur- eller friluftsoplevelser, men hvor der naturligvis ligesom på Blå Flag-strandene også er rent badevand og badesikkerhed.

I Danmark er det Friluftsrådet, der som en uafhængig part driver mærkningsordningen og tillige i løbet af sæsonen kontrollerer, at strande og havne med Blå Flag og Badepunkt lever op til kriterierne i ordningen.  De blå flag hejses på havnene typisk først i maj. Flagene på strande og badesøer hejses typisk først i juni.

Tre Blå Flag i Frederikshavn Kommune

I år er der 3 steder i Frederikshavn Kommune, som er markeret til at have Blåt Flag.

Længst mod nord gælder det Sønderstrand i Skagen (som Friluftsrådet betegner som Skagens Bellevue). Her er der livredder i ugerne 26-32, ligesom der er diverse aktiviteter samt faciliteter for handicappede.

Palmestranden nord for Frederikshavn med palmer, tangparasoller, livredder og masser af liv sommeren igennem har også ”Blåt Flag”. Her findes også faciliteter for handicappede, diverse aktiviteter samt baner til volleyball og håndbold samt købmand og kiosk.

Endelig er der Blåt Flag ved den familievenlige Sæby Nordstrand med masser af liv tæt på byen. Her er en dejlig strandpromenade, og der er faciliteter for handicappede, købmand, badebro samt volleyballbane, legeplads samt motionsredskaber.

10 Badepunkter

Ud over Blå Flag-stederne har 10 steder i Frederikshavn Kommune fået kvalitetsstemplet ”Badepunkt”.

Det gælder Solnedgangspladsen i Gl. Skagen, Damstederne nær ”kongevillaen” i Skagen, Kandestederne, Bunken Strand, Skiveren, Aalbæk Strand, Bratten Strand, Strandby Nordstrand, Hedebo Camping umiddelbart nord for Sæby samt sydligst Lyngsaa Strand.

Via dette link er der adgang til markering af alle steder med ”Blå Flag” og ”Badepunkter”:

Blå Flag-strande | Friluftsrådet (friluftsraadet.dk) og Se alle landets Badepunkter | Friluftsrådet (friluftsraadet.dk)

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I år får 237 steder i Danmark Blåt Flag eller Badepunkt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger