Fiskekonkurrence for børn og voksne på Hedebo Strand Camping

Ud over at være fotogen var 6-årige Malthe også en habil deltager i fiskekonkurrencen. (foto: Britt Rask)

Fiskekonkurrence for børn og voksne på Hedebo Strand Camping

5. maj 2022 - kl. 6:03 - af

Fiskekonkurrence for børn og voksne den 21. og 22. maj på Hedebo Strand Camping Cup.

Sidste år arrangerede campingpladsen i Sæby for første gang en fiskekonkurrence for hele familien. I år sker det igen og denne gang kan man vinde en tur med opmærkning af den blåfinnede tun.

– Vi var nervøse for, om vi kunne tiltrække nok deltagere til vores lystfiskerkonkurrence. Det var jo første gang, vi prøvede sådan noget, siger lejrchef Eric Christensen om konkurrencen sidste år.

Men 52 deltagere i alderen 3 til 75 år fra hele landet tog imod udfordringen. Der blev fanget mange flotte fisk og uddelt præmier for mere end 15.000 kroner.

Fang den største havørred og mærk tun som kronprinsen
Hovedsponsor til fiskekonkurrencen i år er igen Jagt og Fiskeri i Frederikshavn, der også giver rabat til konkurrencedeltagerne. Men der er også en helt speciel præmie for den største havørred fanget af en senior. Vinderen skal nemlig ud med DTU Agua og mærke tun op ved Skagen.

– Sidste år var kronprinsen så heldig at komme med på sådan en tur. I år giver DTU Agua en tur til en af vores vindere. Det er en fantastisk præmie, der nok kan tiltrække nogle hardcore lystfiskere, mener Eric Christensen.

Deltagerne i Hedebo Strand Camping Cup må fiske fra Lyngså Strand (primært fladfisk) til og med Rugholmen nord for Strandby (bl.a. makrel). Området omfatter bl.a. Kattegats guldkyst (fx. havørred), der strækker sig fra Næsset i Frederikshavn til Hedebo Strand Camping.

Deltagerne må også fiske fra flere af de fantastiske havne, der er i området. Fx. Sæby Havn, Strandby Havn og Frederikshavn Havn med den 1.800 m lange lystfiskermole.

Tunmærkning med Institut for Akvatiske Ressourcer
Siden 2017 har DTU Aqua undersøgt, hvordan 200-350 kg. store blåfinnede tun, der er fanget i danske farvande og påmonteret en gps-sender, og derefter sluppet fri igen, vandrer rundt i Atlanterhavet og i Middelhavet. Det bidrager med viden til en bæredygtig forvaltning af tunbestanden.

Fiskekonkurrencen på Hedebo Strand Camping
Lørdag den 21. og søndag den 22. maj. Fiskene fanges og indvejes på campingpladsen lørdag kl. 8-18 og søndag kl. 8-14. Kl. 15 er der præmieoverrækkelse i både fiske- og fotokonkurrencen, der afvikles på Facebook og Instagram. Tilmeld dig via www.hedebocamping.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fiskekonkurrence for børn og voksne på Hedebo Strand Camping' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger