600 elever skyder skoleåret ind med fællesskab

600 elever skyder skoleåret ind med fællesskab

6. maj 2022 - kl. 5:21 - af

Større fællesskab blandt skoleelever kan øge trivslen. Derfor afholder Fælleselevrådet og Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune en social aktivitetsdag for alle 7. klasser efter sommerferien.

Fællesskab, nye venner og sjove aktiviteter for alle er målet, når Fælleselevrådet i Frederikshavn Kommune inviterer alle 7. klasser til en social aktivitetsdag i begyndelsen af det nye skoleår. Ensomheden stiger nemlig blandt børn i skolealderen.

– Vi savner nogle aktiviteter på tværs af skolerne, så vi kan få venner på en anden måde. Det vil være med til at øge trivslen i klasserne og hos den enkelte, forklarer Fælleselevrådets formand Anna Christensen.

Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune støtter arrangementet med 55.000 kroner. Udvalget har sat fokus på ensomhed, efter den seneste Børnesundhedsprofil fra 2021 viste en stigning i ensomheden i 8. klasse: Fra 26 til 35 procent sammenlignet med undersøgelsen i 2017.

– Vi er meget stolte, når de unge selv ønsker at styrke fællesskaber og tager initiativ til at gøre noget ved en situation, ingen selv ønsker at stå i. Det støtter vi gerne op om, og så håber vi i udvalget, at de unge får skabt nye, gode relationer mellem hinanden, siger Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

De cirka 600 deltagende elever blandes i hold på tværs af klasser og skoler. På dagen kommer holdene rundt til masser af forskellige poster med samarbejdsøvelser. Det kan være, at de skal opklare et mord, bygge et tårn af pasta eller prøver kræfter med en klassisk disciplin som sækkevæddeløb.

– Vi håber på, at en masse nye fællesskaber opstår på tværs af klasser, skoler og kommuner. Men det kræver også en indsats fra os selv bagefter, fortæller Anna Christensen, Fælleselevrådets formand.

Aktivitetsdagen løber af stablen den 31. august i Ålbæk. Alle elever i 7. klasse i Frederikshavn og Læsø Kommuner inviteres til at deltage.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '600 elever skyder skoleåret ind med fællesskab' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger