Venstre rejser initiativsag i Byrådet om Destination Nord

Venstre rejser initiativsag i Byrådet om Destination Nord

14. maj 2022 - kl. 8:21 - af

Venstres byrådsgruppe ønsker på det kommende møde i Byrådet den 18. maj at rejse en initiativsag om Destination Nords rolle i forhold til kommunen – en sag der givetvis kan give anledning til en del debat.

På det seneste byrådsmøde benyttede Venstre spørgetiden til at spørge ind til, hvorfor ingen i kommunen bliver orienteret eller taget med på råd om de tiltag, som foretages i Destination Nords regi, når kommunen supporterer konstruktionen med mere end 5 mio. årligt?

Helt konkret drejer det sig om, at Destination Nord optræder i flere konstruktioner, som Frederikshavn Kommune – efter Venstres mening – ikke er delagtiggjort i.

Partiet finder spørgsmålet aktuelt, fordi Aalborg Turistforening skifter navn til Turistforeningen for Destination Nord og således bliver en central turismeaktør gennem Destination Nord og Partners A/S.

Yderst besynderligt

”Det synes vi i Venstre er yderst besynderligt, idet flertallet i byrådet i 2020 netop valgte at stoppe støtten til Frederikshavn Kommunes egen turistforening Turisthus Nord (i dag Toppen af Danmark); men det var vel næppe for at lade Aalborg Turistforening overtage den samme rolle?” lyder det fra Venstres byrådsgruppe.

Partiet anfører i sin motivation endvidere: ”Borgmesteren meddelte til spørgsmålet, at hun ikke kendte til omtalte ændring, men lovede at vi (Byrådet) ville få en skriftlig redegørelse omkring konstruktionen. Denne redegørelse er modtaget samtidig med deadline for punkter til Byrådet, og da redegørelsen ikke besvarer de stillede spørgsmål, vælger Venstre at følge borgmesterens opfordring til at sætte sagen på byrådets dagsorden.”

Vandtætte skotter

Venstre ridser situationen op, som det udtrykkes. ”Borgmesteren pegede på, at vi alene støtter selve Destination Nord med vores godt 5 mio. kr. årligt, men at dette selskab ikke må blande kommunale midler (kommunalfuldmagten) med kommercielle midler og interesser mv., og derfor har Destination Nord konstrueret et selskab under Aalborg Turistforening (nu Turistforeningen for Destination Nord), som hedder Destination Nord og Partners A/S, og det er her, at man bl.a. indgår samarbejder og partnerskabsprogrammer med private virksomheder.”

Borgmesteren understregede ifølge Venstre flere gange, at der er ”vandtætte skotter” mellem selskaberne, men Venstre er af den opfattelse, at det i den forbindelse forekommer underligt, at der ikke er ansat folk i Destination Nord & Partners A/S, bortset fra direktøren, såfremt dette selskab skal stå bag samarbejder og partnerskaber med private virksomheder.

Venstres byrådsgruppe understreger, at i følge netop aflagt regnskab er aktiviteterne ”at markedsføre og produktudvikle Nordjylland som turist- og kongresdestination samt at udføre indtægtsdækket turistmæssig service!”.

”Man må formode, at disse opgaver løses i Destination Nord, i øvrigt med samme direktør i begge selskaber,” pointerer Venstre.

Aftalepapiret

Venstre påpeger i forbindelse med aftalepapiret ved etablering af Destination Nord i 2020, at der om ”Det strategiske ståsted” bl.a. står ”at kommunerne ønsker at etablere et selskab, som er kreativt, innovativt og dygtigt, når det gælder om at udvikle projektinitiativer samt ansøge, vinde og forvalte nationale og internationale projektmidler!”

”Er det ikke netop det, som nu optræder under Aalborg Turistforening/Turistforeningen i foreningens selskab ”Destination Nord og Partners A/S”? Og kan det forsvares, at der er ”vandtætte skotter” mellem disse konstruktioner, herunder at et selskab uden personale kan udføre de nævnte aktiviteter?” fremfører Venstre.

Tværpolitisk gruppe til fremtidig turismepolitik

Uanset politisk uenighed om kommunens turismepolitik henleder Venstre afslutningsvis opmærksomheden på, at aftalen med Destination Nord kan opsiges inden udgangen af 2022 med virkning fra 31.12.2023.

Venstre vil derfor lægge op til, at der inden sommerferien nedsættes en tværpolitisk gruppe med deltagelse af alle partier, som skal arbejde med kommunens fremtidige turismepolitik – herunder om kommunen har valgt den rigtige løsning og det rigtige destinationsselskab, eller om der skal undersøges alternativer.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Venstre rejser initiativsag i Byrådet om Destination Nord” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Venstre rejser initiativsag i Byrådet om Destination Nord”

  • “Sagen afvist”. Således blev det ført til protokols, da sagen onsdag aften blev rejst over for Byrådet.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre rejser initiativsag i Byrådet om Destination Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger