En leg med ord for børn og vind

En leg med ord for børn og vind

19. maj 2022 - kl. 6:03 - af

De er vilde med ord i Frederikshavn Kommune. Onsdag formiddag blev 170 børn og en snes voksne blæst godt igennem til årets store Sprogfitness i Frederikshavn, hvor børnene udforskede drillende sproglege og vinden legede drillesygt med ordene.

’Vi er seje, vi er rå, vi er ikke til at slå’. Det ene mere fantasifulde kampråb efter det andet lød gang på gang mellem blok 69 og 79 på Koktvedvej i Frederikshavn, hvor Bibliotek & Borgerservice havde inviteret de ældste børn i 5-7 års alderen til Sprogfitness onsdag formiddag.

Sprogfitness er et koncept med sjove og lærerige sproglege, som styrker børns glæde ved sprog, læsning og læring samtidig med, at børnene får bevæget sig – og det gjorde de.

Der var syv sprogligt udfordrende poster lagt til rette for de syv grupper af børn, og på hver post var der en bibliotekar, som i dagens anledning havde taget farverige parykker på. Det kulørte hår var et vigtigt pejlemærke, når grupper skulle skifte post, så var det dejligt nemt at gå efter f.eks. en grøn, rød, gul, lilla, flerfarvet eller lyserød hårpragt.

I et par timer gik den livlige jagt på ord, billeder og farver. Børnene skulle f.eks. ’finde den modsatte’, ’finde farven til figuren’, ’lege Kong Gulerod’ og finde ’Ordfamilier på badværelset’. Undervejs blev der bygget på med at løbe slalom, stille op på en lang række, stå tålmodigt i kø og arbejde sammen to og to – hvilket slet ikke er helt så nemt, når man bare er 5-6 år gammel. Heldigvis var der god hjælp at hente hos de voksne, når det lige kneb med at finde de rette kombinationer, og så kunne de muntre sproglege forsætte i uformindsket tempo.

Humøret var højt hele vejen rundt, og for at sætte ekstra energi på de, ind imellem, lidt udfordrende opgaver, blev kampråbene sat ind, som ekstra motivation.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Til gengæld var der rigeligt med vind, og den var også i det legesyge hjørne, når den drillende blæste plancher med ord og rekvisitter hid og did på den store græsplæne. Det gav udfordringer for de voksne, men heldigvis var der nogle vakse og letfodede børn med gode fangearme, som kunne hjælpe.

Kommer igen

Konceptet med kombinationen af leg og læring var helt sikkert et hit, og deltagerne gav enstemmigt udtryk for, at det var noget, de gerne ville prøve igen, og de kan godt begynde at glæde sig, for der bliver også Sprogfitness i 2023, lover bibliotekarerne.  

I sidste uge blev der afviklet Sprogfitness i Skagen og Sæby også med god opbakning. Sprogfitness har på landsplan meldt om færre deltagere, men det er ikke den oplevelse, der har været i Frederikshavn Kommune. Her er der næsten sket en fordobling af antal deltagere, som denne gang har sneget sig op på sit hidtil største med i alt 375 børn i Frederikshavn, Skagen og Sæby.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En leg med ord for børn og vind' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger