Frank Hejslet: Vi gemte os bag kirsebærtræet

Frank Hejslet: Vi gemte os bag kirsebærtræet

21. maj 2022 - kl. 6:42 - af

En bedemand og musiker er ugens gæst, når Gitte Hansen har inviteret Frank Hejslet fra Sæby på besøg. Udsendelsen kan høres på Radio FCMR mandag, den 23. maj klokken 18 – 19.10.

Hvor kommer du oprindeligt fra?

 – Jeg er født og døbt i Hjørring, og efter endnu en familieforøgelse flyttede familien til Lendum, for senere at flytte til Try Gamle Skole ved Østervrå. Vores far ville være selvstændig tømrer, og derfor købte de det gamle mejeri i Syvsten, som blev bygget om til tømrer- og snedkerforretning. Her fik vi en lillesøster, og der voksede vi op og gik på Volstrup Skole.

Hvad kan du huske fra dine første år?

 – I fars familie var det normalt, at man skulle spille et musikinstrument, og vi drenge skulle lære at spille trompet. Det var ikke med vores vilje, og han måtte mange gange hente os bag et kirsebærtræ i haven.

Hvordan var din barndom?

 – En god barndom, men den blev lidt turbulent da jeg kom i gymnasiet, idet min far gik konkurs, og vi måtte midlertidigt bo i et sommerhus, indtil min mor kunne hæve sin pension, som blev brugt på et hus i Sæby. Fra at rejse mange steder, kunne vi pludseligt ikke foretage os noget. Mine forældre gjorde alt for at få tingene til at fungere igen. Min far havde interesse for at starte en begravelsesforretning, og det startede han op i 1983.

Hvordan var det at være ung dengang?

 – Som 17-årig kom jeg med i Bangsbostrand Byorkester, og senere Sæbygarden hvor jeg stod for ungdomsskolens undervisning i trompeter og cornetter, og kom med i et big-band i Aalborg, som blev kaldt “The Frankie Horns”. Dengang spillede jeg op til ni gange om ugen i forskellige sammenhænge. Hvis du vil høre mere om Frank Hejslet, og om hvordan han kombinerer at være både musiker og danse på bordene i tyrolerbukser og være seriøs bedemand, ja så lyt med til denne spændende podcast.

For tilrettelæggelse: Gitte Hansen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frank Hejslet: Vi gemte os bag kirsebærtræet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger