Ulrik Linnemann vinder podieplads til Europamesterskabet

Ulrik med hans Ford Fiesta efter han vandt 3. pladsen af første afdeling i Europamesterskabet. Alle billeder er af Jakub Nitka, Linnemann Promotion ejer rettighederne.

Ulrik Linnemann vinder podieplads til Europamesterskabet

25. maj 2022 - kl. 11:57 - af

I denne weekend deltog det danske team Linnemann Promotion i første afdeling af det europæiske mesterskab i Rallycross. Ulrik Linnemann kørte sig her til sin bedste placering nogensinde i RX1 imod 20 af de bedste racerkørere fra hele Europa.

I weekenden stimlede tusindvis af tilskuere fra hele Europa til en racerbane i den lille by Nyirad i Ungarn, for at se første afdeling af Europamesterskabet i Rallycross. Danmark var igen repræsenteret i mesterskabet efter tre år uden Ulrik Linnemann på startlisten. Ulrik kaldte sig forud for løbet seriens ”underdog” på trods af, at han tidligere har vundet sølv i den mindre RX3 klasse. Han følte sig nemlig udfordret af de mange biler og kørere fra sidste års verdensmesterskab, som var på startlisten. Den danske repræsentant viste dog sit værd, og kørte sig til en 3. plads efter den svenske kører Anton Marklund, som vandt Europamesterskabet i 2017 og den belgiske kører Enzo Ide.

Ulrik fik en skuffende start på løbet grundet problemer med motorstyringen i første indledende heat. Han kørte sig trods problemerne til en 10. hurtigste tid. Til anden heatrunde blev Ulrik sendt helt tilbage i feltet, da han måtte udgå på grund af transmissions-problemer. Den uheldige start betød, at det danske team lå på en 18. plads inden søndagens afsluttende race. I den tredje indledende heatrunde kørte Ulrik uden problemer med bilen, men grundet en dårlig start og kampe med andre kørere, blev det en 11. hurtigste tid. De uheldige heats betød, at han startede fra 4. position i det såkaldte ”Progression heat”, hvor Ulrik måtte slutte i top 3 for at gå videre til semifinalen. Ulrik havde fundet farten og slap igennem til semifinalen på en 3. plads.

Semifinalen bød på stor spænding, da Ulrik lavede weekendens bedste start, og kørte på ydersiden af hele feltet i første sving. Han førte semifinalen, men måtte se sig slået af Janis Baumanis fra Letland på sidste omgang. I finalen kæmpede Ulrik sig igen op i feltet til en 3. plads af weekendens fem bedste kørere. Weekendens succes er også en ny rekord for Ulrik Linnemann, som for første gang slutter på podiet i RX1-klassen, siden han rykkede op i klassen i 2018.

Ulrik er en velkendt kører i Europamesterskabet, eftersom han i 7 år i træk har været i top 5 i den mindre RX3-klasse.

– Jeg havde ikke turde at håbe på dette resultat, da vi rejste hjemmefra, og jeg ved, at der skal kæmpes utrolig hårdt for at blive i toppen. Det var en fantastisk oplevelse at mærke støtten igen fra danske, såvel som udenlandske fans, og jeg er klar til at give alt, hvad jeg kan for at give de store stjerner kamp til stregen, fortæller Ulrik, som nu rejser hjem for at blive klar til næste afdeling af Europamesterskabet, som løber af stablen den 2-3. juli i Sverige.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ulrik Linnemann vinder podieplads til Europamesterskabet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger