Venstre har hverken foreslået at nedlægge Palmestranden ….

Mette Hardam.

Venstre har hverken foreslået at nedlægge Palmestranden ….

26. juni 2022 - kl. 14:39 - af

…. eller lukke kantinen på Sæby Rådhus.

Der er behov for at vende alle sten og åbne øjnene for fremtidens udfordringer – men Venstre har ikke fremsat konkrete budgetforslag om Palmestranden.

Budgetforhandlingerne vedrørende 2023 er i alle de politiske udvalg i fuld gang. I år er opgaven særligt vanskelig, idet den demografiske udvikling med flere ældre og færre skatteindtægter fortsætter. Hertil kommer et voldsomt øget pres på sundhedssektoren og specialområdet. Endelig er konsekvenserne af krigen i Ukraine mærkbar med både voldsomt stigende brændstof- og energipriser samt en meget skrabet økonomisk aftale mellem kommunerne og staten enormt mærkbare for kommunens økonomi. 

Den forandrede virkelighed betyder, at man må vælge mellem enten at fortsætte som hidtil og ved hjælp af ”salamimetoden” skære stykker af ydelserne over det hele, så forringelserne af velfærden, undervisningen, plejen, vejene etc. fordeles på alle områder – eller også kan man vælge at stoppe op og undersøge, om der kan tænkes anderledes. 

Venstre mener, at der er behov for at tage kampen op med de nuværende og fremtidige udfordringer for bedst muligt at ruste kommunen til en verden, der ser anderledes ud end det, vi har været vant til. Dette er nødvendigt for at have råd til at yde en god og kompetent velfærd til alle borgere. En af forudsætningerne herfor er, at der både skabes indtægter og prioriteres hårdt i opgaver. 

Den sidste del af opgaven ligger så allerede på bordet i alle udvalg, som skal foretage besparelser.  

Udvalgene er i arbejdstøjet, men er i proces. 

Venstre har IKKE stillet forslag om at nedlægge Palmestranden. Det vil vi godt slå en pæl igennem, 

Til gengæld står det helt klart, at der må tænkes nyt og at alle sten skal vendes, så Frederikshavn Kommune både nu og i fremtiden sikres indtægter og kan give alle borgere gode vilkår. 

Venstre har derfor som øvrige partier bedt forvaltningen om at lave beregninger på alt fra børneområdet til ældreområdet og alt det indimellem. 

Det sker på lukkede møder, og det er virkelig uprofessionelt at administrationen bag Teknisk Udvalg udstiller hvad partierne drøfter for lukkede døre. 

Som gruppeformand er jeg rasende på mine partifællers vegne over at et spørgsmål omkring økonomi af Palmestranden og spørgsmål om optimering af drift i kantinen på Sæby Rådhus i administrationen bliver omsat til spareforslag med ord som “nedlæggelse” og “lukning” udtaler gruppeformand Mette Hardam. 

Det er så uprofessionelt at jeg på næstkommende møde i Økonomiudvalget må bede om en redegørelse for denne behandling af det politiske arbejde.

Venstres medlem af Teknisk Udvalg Jens Borup bliver spurgt af Nordjyske om sagen uden at have læst dagsorden til det ekstraordinære møde og svarer fra hoften, at han hellere vil spare på palmer end velfærd. Det tror jeg alle er enige i, men så simpelt kan det naturligvis ikke sættes op. 

Jeg håber de ansvarlige for udsendelsen af dagsordenen til torsdagens ekstraordinære møde i Teknisk Udvalg, indleder med en undskyldning til udvalgets medlemmer – det vil være på sin plads!

Med venlig hilsen

Mette Hardam

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre har hverken foreslået at nedlægge Palmestranden ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger