Husk nu vandflasken

Husk nu vandflasken

20. juli 2022 - kl. 6:20 - af

Mange danskere har i de seneste dage fulgt med, når verdens bedste cykelryttere har kæmpet med varmen og med at få drukket nok i løbet af dagen. I det hele taget er store dele af Europa ramt af hedebølge, og nu kommer varmen også til Danmark. Derfor kommer landets livreddere med en opfordring til danskerne om at huske rigeligt med væske i strandtasken.

Store dele af Europa har været ramt af voldsom varme, og nu kommer det varme vejr ifølge meteorologerne også til Danmark. Vil man til stranden for at køle af med en dukkert, så husk endelig rigeligt med drikkevarer og en god madpakke, lyder anbefalingen fra livredderne:

– Hvert år oplever vi situationer med strandgæster, der ikke har fået nok væske og derfor har brug for hjælp, fordi de er dehydrerede og afkræftede. Sker det i vandet, kan det skabe farlige situationer. Tag derfor godt med vand med i strandtasken og suppler gerne med noget sukkerholdigt som saft, juice eller sodavand. Det er også vigtigt at få spist, selvom man i varmen måske ikke mærker sulten, som man plejer, siger Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

Udover at huske rigeligt med væske og energi, når solen bager, er det også en god ide at søge skygge indimellem.

– Særligt midt på dagen mellem kl. 12 og 15, hvor solen står højest på himlen, skal man passe på. Smør godt med solcreme på og tag en pause fra solen indimellem, fx under en parasol eller gå en tur op til ishuset, så du kan køle lidt af og undgå solstik, lyder det fra Lasse Serup Jensby.

Brug stranden, men bad mellem livreddernes rød-gule flag

Livredderne er klar til mange mennesker på strandene i de kommende varme dage. Badegæsterne skal endelig bruge hele stranden, men går de i vandet, anbefaler livredderne, at det foregår mellem livreddernes flag.

– Vi plejer at opleve et stort rykind på strandene på de varme solskinsdage. Det er dejligt, og folk må endelig sprede sig ud på hele stranden. Men skal de bade, opfordrer vi klart til, at det sker mellem de rød-gule flag i strandkanten, hvor livredderne konstant holder øje med, hvad der sker, siger Lasse Serup Jensby.

Gode råd til en varm strandtur:

  • Indtag rigeligt med væske
  • Husk solcreme
  • Søg skygge indimellem
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Husk nu vandflasken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger