For mange biler skaber utryghed på skolevejen

For mange biler skaber utryghed på skolevejen

1. august 2022 - kl. 6:01 - af

I august begynder børnene i skole igen, og det skaber desværre utryghed for mange børn og forældre. Det skyldes blandt andet antallet af biler omkring skolen og manglende hensyn. Kampagnen ’Børn på vej’ skal sætte fokus på trafiksikkerhed omkring skolerne.

Hvert år ved skolestart stopper politiet desværre alt for mange bilister på skolevejene, der kører for stærkt, har glemt selen på dem selv og deres barn eller som er uopmærksomme.

Mange kender sikkert fornemmelsen af at være kommet fem minutter for sent ud ad døren, så i stedet for cyklen, ryger ungerne på bagsædet af bilen med retning mod skolen. Herefter skal ungerne læsses af, inden man selv skal skynde sig på arbejde.

Den slags fortravlet adfærd giver desværre nogle negative effekter på skolevejen. For mange biler, for høj fart og manglende hensyn er de faktorer, som gør forældrene utrygge. Når forældrene er utrygge, giver det dem mindre lyst til at lade deres børn cykle eller gå i skole.

– Det er vigtigt, at vi sammen skaber trygge skoleveje, så vores børn kan komme sikkert til og fra skole – uanset om de går, cykler eller bliver afleveret i bil. Hvis man kører sine børn i skole, er det vigtigt, at man også viser hensyn og er opmærksom over for skolens andre børn. Kort sagt. Vis hensyn, vær opmærksom og overhold færdselsloven, når du færdes i trafikken, siger Michael Koch Sørensen.

Kampagnen ‘Børn på vej’ skal blandt andet minde trafikanter om at sænke farten, være opmærksomme og vise ekstra hensyn til de mange skolebørn, der færdes på skolevejene.

Flere børn skal op på cyklen
Det allerbedste, man som forældre kan gøre, er at gøre børnene klar til selv at cykle eller gå i skole. På den måde lærer børnene selv at færdes i trafikken, og samtidig bliver biltrængslen omkring klokken otte ved skolen formindsket.

Der kan i egne af landet selvfølgelig være store skoledistrikter, som giver nogle børn langt i skole. Det betyder, at der naturligvis altid vil være børn, som af praktiske årsager bliver kørt til skole i bil.

– Vi vil rigtigt gerne have flere børn til at blive selvtransporterende til og fra skole. Jo flere børn, der skifter bagsædet i bilen ud med sadlen på en cykel, jo mindre bliver problemerne med trængsel og utryghed på skolevejen. Hvis du er i tvivl, om dit barn er klar til turen i skole alene, så kan I øve ruten i weekenden, hvor der typisk er knap så meget trafik, siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnens formål
Kampagnen ‘Børn på vej’ skal minde trafikanter om at sænke farten, være opmærksomme og vise ekstra hensyn til de mange skolebørn, der færdes på skolevejene.

Kampagnen henvender sig samtidig til skolerne og motiverer bl.a. med kampagnemateriale til at varetage den obligatoriske trafikundervisning, som lærer eleverne at være sikre i trafikken.

Sidst men ikke mindst opfordrer kampagnen forældre til at træne og tale trafik med deres børn, så de lærer selv at gå eller cykle til skole og træffe sikre valg i trafikken.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'For mange biler skaber utryghed på skolevejen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger