Mulighed for ypperlig guld-placering hos Forum for Mænds Sundhed

Mulighed for ypperlig guld-placering hos Forum for Mænds Sundhed

1. august 2022 - kl. 8:52 - af

”Forum for Mænds Sundhed” er et kommunalt netværk, der arbejder for at øge sundheden for mænd og øge ligheden i sundhed gennem sundhedsfremme.

”Forum for mænds sundhed” rangerer kommunerne efter målrettede sundhedstilbud og aktiviteter til mænd.

Gennem de aktiviteter, som er iværksat og anvendes i Frederikshavn Kommune for at øge mænds sundhed, har kommunen nu mulighed for at få den ypperste placering, som er en guldcertificering hos ”Forum for mænds sundhed”.

I Frederikshavn Kommune findes der mere end 15 permanente aktiviteter for mænd i aktivitetscentre. Der er bl.a. madlavningshold for mænd på Skagens og Strandbys Aktivitetscenter samt udflugter fra f.eks. Rådhuscentret, Østervrå og Bangsbo Aktivitetscenter.

I forbindelse med Men’s Health Week (uge 24) har sundhedscentrene også lavet et event for mænd. Det bestod af en gåtur i skoven med diætist, sygeplejersker og naturvejleder. De sluttede af med at lave mad over bål.

Frederikshavn Kommune har i projektet ”Pas på dig selv mand” haft fokus på at forebygge og mindske ensomhed blandt ældre mænd, der bor alene, ved at støtte dem i start af aktiviteter og start på nye aktiviteter, som mændene efterspurgte.

Dette betyder, at kommunen allerede har den næstbedste rangering i Kommuneforum for Mænds Sundhed. Hvis man lægger linket til www.tjekdigselvmand.dk på Frederikshavns Kommunes hjemmeside i juli 2022, vurderes det, at der er en god chance for at blive ”Guld-kommune”. Det er en sag, som Ældrerådet og Handicaprådet hver især vil behandle på rådenes kommende møde i dag den 1. august.

www.tjekdigselvmand.dk er et redskab, hvor mænd hurtigt og nemt kan få svar på helbredsmæssige problemer / sygdomme og få en indikation af, om de bør søge læge og dermed få hjælp i tide.

Aktiviteterne skal ses i sammenhæng med kommunens sundhedspolitik ”Sundhed med lyst til livet”. Indsatserne afspejler pejlemærkerne heri, f.eks. ”Sammen om sundhed”, ”Tidlig indsats” og ”Lige forudsætninger for sundhed”.

Offentliggørelsen af de nye kommunale rangeringer, herunder nye ”guld-kommuner”, forventes at foreligge ultimo september eller primo oktober.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mulighed for ypperlig guld-placering hos Forum for Mænds Sundhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger