Frivillige står i kø for at hjælpe Frederikshavn Golfklub

Frivillige står i kø for at hjælpe Frederikshavn Golfklub

9. august 2022 - kl. 13:53 - af

Over 120 frivillige har meldt sig som hjælper under Challenge Touren – og det er fra kl. 05.00 om morgenen til sen aften.

Mandag aften var der hjælpermøde, hvor alle de frivillige blev instrueret i, hvilke opgaver, de har ansvaret for under touren, og alle modtog hjælperpakke med polo, kasket og trøje. Stemningen var rigtig god og nu glæder alle sig til at turneringen går rigtig i gang.

Kim Stubbergård Reese, formand for Frederikshavn Golfklub, er overvældet over den store velvilje, der har været til at hjælpe med at få afviklet det største golfevent i Vendsyssel nogensinde. Over 120 frivillige er klar til at hjælpe, og arrangørerne og spillerne skal møde både værtsskab og professionalisme både i dagene op til og under selve turneringen.

”Vi har en helt fantastisk kultur herude i golfklubben – og det smitter af, når vi har et så stort arrangement. Det er fantastisk at opleve engagementet hos de frivillige” fortæller Kim Stubbergård Reese.

Greenkeepere
Klubbens chefgreenkeeper Adam Evans har hovedansvaret for banerne, som lige nu står knivskarpt. Adam har også fået kollegaer fra andre golfklubber og der er således 4 ekstra greenkeepere under turneringen, som er udlånt fra omkringliggende golfklubber.

Både unge og ældre
Der er både unge og ældre, der har meldt sig. Og Tobias Tronderup Nielsen på 16 år er en af de unge, der hjælper fra morgen til sen aften hele ugen igennem.

Tobias spiller selv golf, og udover at være en god golfspiller, er han også alt-mulig-mand i klubben. Efter sommerferien starter Tobias i tømrerlære, og han bruger hele sin fritid i golfklubben i Frederikshavn eller på Hvide Klit.

”Det jeg glæder mig allermest til under Challenge-touren, det er at se banen i tip-top stand og samtidig se noget go’ golf” fortæller Tobias.

Størsteparten af hjælperne er lidt op i årene, og Johnny Hansen har fået en lidt anderledes opgave under turneringen. Han har lovet at stille op i sin Tordenskjoldsuniform og løfte flaget ved hul 18, som ligger ved klubhuset, på finaledagen. Vejrudsigten siger høj sol på søndag, så det bliver en varm omgang.

”Hjælperne har alle mulige forskellige opgaver under turneringen, og der er f.eks. 30 frivillige hver dag, der skal holde øje med hvor bolden lander, der er frivillige der møder ind kl. 05.00 om morgenen for at blæse greenen blot for at nævne nogen”, slutter Kim S. Reese, som glæder sig som et lille barn til torsdag morgen.

Fakta
• Challenge-touren starter torsdag den 11. august, og der kommer 156 golfspillere og deltager i den 4 dage lange turnering, som for første gang afholdes i Vendsyssel.
• Blandt spillerne er der blandt andet de kendte danske navne Oliver Hundebøll og Martin Simonsen, men der kommer også spillere fra hele Europa og 2 helt fra Sydafrika.
• Præmiesummen er på 1,9 mill. kroner og alle er velkommen til at kigge forbi for at opleve golf på højt niveau.
• Turneringen TV-transmitteres i resume udgave til potentielt 400 millioner tv-seere på verdensplan.
• Hele turneringen er gratis for publikum, og Frederikshavn Golfklub inviterer alle til at deltage og opleve den fantastiske stemning. Det forventes, at der kommer ca. 4.000 tilskuere i løbet af arrangementet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frivillige står i kø for at hjælpe Frederikshavn Golfklub' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger