Øget behov for pladser i dagtilbud til 0-2-årige

Øget behov for pladser i dagtilbud til 0-2-årige

9. august 2022 - kl. 6:54 - af

På grund af en generel øget efterspørgsel efter pladser i dagtilbud til 0-2-årige børn, er der på nuværende tidspunkt opstået akut behov for, at Frederikshavn Kommunes Center for Dagtilbud øger antallet af pladser til denne aldersgruppe.

Det gælder især i Frederikshavn by, hvor der nu og her er behov for ca. 10 yderligere dagtilbudspladser end forudsat i det kommunale budget for 2022.

Derudover etablerer Center for Dagtilbud midlertidige dagtilbudspladser for at kunne leve op til pasningsgarantien. Kommunen tilbyder henholdsvis dagpleje- og vuggestuepladser til aldersgruppen.

Forældre kan ved opskrivningen tilkendegive om og hvor, de ønsker plads i dagpleje eller i vuggestue. Forældrene kan desuden altid forblive på ventelisten til deres foretrukne plads, hvis de må tage en anden type plads end den, de har ønsket.

Pladsgarantien til et dagtilbud betyder, at kommunen inden for 3 måneder skal tilbyde alderssvarende pasning, men ikke i en bestemt institution/dagpleje og ikke med bestemte åbningstider.

Sagen drøftes af politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget på udvalgets næste møde den 10. august. Forud for mødet anbefaler Center for Dagtilbud på grund af behovets akutte karakter, at der udvides med et antal vuggestuepladser hurtigst muligt.

På længere sigt kan antallet af dagplejepladser også øges, men det vil ikke kunne nås inden for den aktuelle behovsperiode og pladsgaranti.

Udvidelsen vil kunne iværksættes inden for Center for Dagtilbuds budgetramme. Center for Dagtilbud indstiller over for udvalget, at ændringen godkendes.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Øget behov for pladser i dagtilbud til 0-2-årige' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger