Emmas tanker og følelser bliver til poesi

22-årige Emma Frederikke Nielsen skriver digte om sine tanker og følelser.

Emmas tanker og følelser bliver til poesi

10. august 2022 - kl. 7:22 - af

22-årige Emma Frederikke Nielsen fra Frederikshavn bruger poesi til at få styr på tanker og følelser, og fordi hun gerne vil fortælle andre, at verdenen ikke er perfekt, og at de ikke er de eneste i verden, som har udfordringer.

Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune hylder igen i år poesi og digtning med projektet ’Poesidage’ fra den 29. august til 4. september, og som en optakt til de lyriske dage opfordrer biblioteket endnu en gang borgerne til at komme med deres egne digte, og eventuelt få dem trykt på postkort. – Det var rigtig dejligt at opleve, hvor mange, der havde lyst til at hoppe med på vores idé sidste år, og vi tror faktisk, at vi har ramt et behov, vurderet ud fra alle de mange digte vi modtog, udtaler Pernille Lisborg, der er tovholder på Poesidagene.

22-årige Emma Frederikke Nielsen tog bibliotekets udfordring op og leverede flere digte. Det er meget personlige digte, som alle sammen tager udgangspunkt i tanker Emma Frederikke har tumlet med i sit hoved. Emnerne kan være meget forskellige, men kredser f.eks. omkring stemninger, følelser og en meget stor sorg, som ramte hende, da hendes bror begik selvmord.

– Da jeg så biblioteket efterlyse digte, tænkte jeg, fedt, nu er der nogen, der har lyst til at se mine digte, og jeg følte det faktisk, som det første lille skridt til en ’miniudgivelse’, fortæller Emma Frederikke og fortsætter. Jeg skriver, fordi det hjælper mig med at få styr på mine tanker, og det har været en kæmpe stor hjælp at kunne skrive alle mine følelser ned i forbindelse med min brors død.

Dele med andre

– Når jeg skriver, så lukker jeg alt andet ude, og det er helt umuligt for mig at stoppe. Jeg kan ikke komme det nærmere, jeg ved bare, at jeg har brug for at få mine tanker ud, for det giver mig ro og overblik at se ordene på tryk, lyder forklaringen. Emma Frederikke bruger for det meste sin telefon til at skrive tankerne ned på, også fordi hun er bange for at ordene skal ’forsvinde’ inden hun får skrevet dem ned, og så er det hurtigere at gøre på telefonen. – Ind imellem deler jeg mine tanker og digte på Instagram, afslører Emma Frederikke, men det er ikke fordi andre skal have medlidenhed med mig, jeg gør det, fordi jeg gerne vil have, at andre skal se, at de ikke er alene om at tumle med svære ting.

Lyst og muntert

– Jeg er fascineret af sindet og også lidt bange for det, når jeg tænker på, hvor lyst og mørkt det kan være – og hvor hurtigt ens humør kan skifte. Jeg plejer at sammenligne det lidt med årstiderne, hvor mange af os let kan blive ramt af forskellige stemninger, når vejret og lyset skifter. Jeg skriver ikke hver dag, og ofte når jeg er ked af noget, men jeg vil rigtig gerne blive god til også at skrive, når jeg har en god dag, forklarer Emma Frederikke, og jeg har givet mig selv den opgave, at uanset hvor tunge følelser, jeg skriver om, så skal jeg altid afslutte med noget, der er lyst og muntert.

– Det kan godt være grænseoverskridende at udlevere sine inderste tanker på den måde, men jeg har udelukkende fået positive tilbagemeldinger, og flere har givet udtryk for, at de kan spejle sig i mine digte, og det gør mig virkelig glad, smiler Emma Frederikke.

Emma Frederikke er helt sikker på, at hun skal skrive, og hun har da også forsøgt sig med længere tekster, men hvordan hun skal skrive og i hvilken sammenhæng, det skal være, det er hun langt fra afklaret med. Hun er helt sikker på, at hun skal deltage i bibliotekets Poesidage, ikke kun med digte, men også aktivt.

Indlever dine egne digte

Du kan også få et af dine personlige digte trykt på bibliotekets postkort. Send dit digt til mail bibl@frederikshavn.dk – mærket: ’Poesidage’ eller læg det i en af de røde Poesidage-postkasser på biblioteket. Biblioteket får trykt nogle postkort med dit digt på, som fra Poesidage i uge 35 kan afhentes på alle biblioteker i kommunen.

Mange aktører i kommunen bød sidste år ind på arrangementer om poesi, og det resulterede i en poesiuge, hvor alle aldersgrupper kunne høre, læse og skrive poesi i mange forskellige sammenhænge.

– Vi vil også denne gang gerne høre fra virksomheder, organisationer eller foreninger, der har lyst til at hylde poesien sammen med os og er interesseret i at lave en poesiaktivitet i uge 35, lyder opfordringen fra Pernille Lisborg.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Emmas tanker og følelser bliver til poesi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger