Stafet for Livet vender stærkt tilbage på Knivholt

27.-28. august er Stafet for Livet tilbage på Knivholt. Arkivfoto: Michael Madsen

Stafet for Livet vender stærkt tilbage på Knivholt

11. august 2022 - kl. 6:34 - af

Efter to års corona-pause er Stafet for Livet Frederikshavn tilbage på Knivholt.

I weekenden 27.-28. august går det løs med 24 timer på den gamle hovedgård vest for Frederikshavn. Fra lørdag klokken 10 til søndag klokken 10.
Stafet For Livet er en 24 timers holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen.

Vi samles om at mindes dem, vi har mistet, og give håb til dem, der kæmper.

Alt for mange er desværre berørt af kræft. Har du lyst til at minde og hylde disse mennesker, så deltag i Kræftens Bekæmpelses arrangement Stafet For Livet.

Aktiviteter dag og nat

Stafet For Livet er et døgn med holdaktivitet. Gennem forskellige kreative aktiviteter bliver der indsamlet penge til kampen mod kræft. Alle aktiviteter giver anledning til at minde og ære dem, vi har mistet og giver håb og støtte til dem, der fortsat kæmper mod kræft.

Stafettens døgn symboliserer, at det er hårdt arbejde at være ramt af kræft – døgnet rundt. Natten kan være svær at komme igennem. Du har lyst til at smide håndklædet i ringen, men bliver ved, fordi du ved, at der er en ny dag i morgen.

Samler penge ind til kampen mod kræft

Hvert hold ved stafetten samler på forskellige måder penge ind til Kræftens Bekæmpelse under stafetten. Dels ved at betale 100 kr. i deltagergebyr, ved eks. at lave et rundesponsorat med en virksomhed/firma og ved at indgå andre aftaler, der støtter op om holdets deltagelse – dette er dog ikke en et krav for at kunne deltage i stafetten.

Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse

Desuden er holdene også meget velkomne til at arrangere støtteevents op til selve stafetten. Nogle holder eksempelvis loppemarked eller koncerter. Overskuddet fra arrangementerne op til Stafet For Livet og selve stafetten går til Kræftens Bekæmpelses livsvigtige arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Det er vigtigt at huske, at det ikke gælder om at komme først rundt på stafetbanen. Missionen for Stafet For Livet er at samles om håb, støtte, minder, gå-på-mod og vilje, så vi sammen står stærkere og knækker kræft i fællesskab.

Fighterrunden åbner stafetten

Det er vigtigt at støtte og fejre de nuværende og tidligere kræftpatienter. Det bliver de til Stafet For Livet og kaldes for Fightere – fordi de kæmper eller har overvundet kræftens klør.

Stafet For Livet åbnes med en fighterrunde, hvor Fighterne går den første runde på stafetbanen iført deres kendetegn; den gule T-shirt, der symboliserer håb og optimisme. Efter fighterrunden kommer pårørende og andre støttere ud på banen, og går bag Fighterne for at vise, at de står bag dem.

Mange Fightere fortæller, at runden en kæmpe oplevelse, dels fordi de oplever et kæmpe fællesskab med andre kræftpatienter og dels fordi de ser, hvor stor støtte de får.

Tænd et lys til minde og støtte

Når mørket falder på, holder stafetten en pause på ca. 30 minutter, mens alle stafetdeltagere samles til lysceremoni. Med lys i lysposer kan du fejre eller minde en nær person, der kæmper mod kræft, eller som du har mistet. Lyset symboliserer håbet om, at kræft en dag kan bekæmpes – og at de, der mistede livet, ikke er glemt. Ceremonien bliver efterfulgt af et minuts stilhed til ære og minde, der giver plads til minder, eftertanke og fordybelse.

Stafet for Livet Frederikshavn byder også på en bred vifte af underholdning, taler, musik, auktion, tombola, aktiviteter for børn med mere, og alle er velkomne til at kigge forbi på Knivholt den 27.-28. august. Det er ganske gratis.

Du kan tilmelde dig her: www.stafetforlivet.dk/frederikshavn

Hvorfor deltage?

– Hver tredje dansker får diagnosen kræft

  • Som deltager får du mulighed for at fejre livet og vise, at du kæmper mod kræft
  • Din støtte går til Kræftens Bekæmpelses livsvigtige arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte
  • Kræftens Bekæmpelse er en privat forening – kun fem procent af vores indtægter kommer fra det offentlige. Vi er derfor afhængige af, at private personer som dig støtter op om kampen mod kræft.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stafet for Livet vender stærkt tilbage på Knivholt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger