Et efterår fyldt med kultur til store og små

Et efterår fyldt med kultur til store og små

14. august 2022 - kl. 7:16 - af

Efterårets program fra Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune er på gaden, og dette efterår er omdrejningspunktet KULTUR. Vi skal dykke ned i, hvordan litteratur, kunst og kultur udvider vores horisont og gør os til mere rummelige mennesker. Vi skal debattere om kultur er væsentlig for vores sundhed, men vi skal også møde kendte kulturpersonligheder, høre spændende foredrag, hylde poesien og meget mere.

Kulturen omtales ofte som flødeskum, og dermed ikke absolut nødvendig. Men coronapandemien viste os, at kultur måske i virkeligheden spillere en større rolle, end vi tror.

Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune har valgt, at Frederikshavn Debatfestival 2022 i år sætter fokus på kulturens rolle. Har kultur overhovedet en værdi og i så fald; hvilken værdi giver kulturen os som individer, kollektivt, også som folk, og til vores samfund? Er der en sammenhæng mellem kulturelle oplevelser og vores sundhed, trivsel og sågar livsglæde. Bliver vi sundere af at opleve kultur?

I tre dage skal de udforske kulturen, som en dannende og identitetsskabende faktor, og ikke mindst spørgsmålet om, hvorvidt kultur er ’flødeskummet’ eller det, der giver livet den sande livsglæde og meningsfuldhed. I selskab med en række kendte meningsdannere, bl.a. Anne Glad, Mikkel Fønsskov og Anna Sophia Hermansen forsøger de at finde svar.

Poesi, litteratur og verdensmål
I uge 35 hylder Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune poesien i en hel uge, hvor man sammen skal dykke ned i lyrikken på forskellig vis – både børn og voksne. Én af Danmarks største ordekvilibrister Per Vers kommer og gør os meget klogere på Benny Andersens verden, og Aakjær, ham kommer vi heller ikke udenom. Du kan også være med, for de inviterer til Digtoplæsning af egne digte.

Bibliotek & Borgerservice har i længere tid arbejdet med flere bæredygtige tiltag, så naturligvis er vi også med, når hele Frederikshavn Kommune i uge 36 gør verdensmål til hverdagsmål med ’Frederikshavn for Målene’.

Det kan vist ikke komme bag på nogen, at på biblioteket elsker de litteratur, så naturligvis har de også spændende forfattere på programmet i denne sæson. De glæder sig meget til at tage imod bl.a. Rane Willerslev, Leif Davidsen, Iben Mondrup, Søren Ulrik Thomsen og Thomas Korsgaard, som vi i øvrigt har valgt til forsiden af efterårets program.

Mange andre kendte ansigter finder også vej til bibliotekerne i dette efterår. Glæd dig bl.a. til at møde cykelrytter Brian Holm, TV-kok m.m. Claus Holm, professor Bente Klarlund, sportsjournalist Andreas Kraul og sanger Johnny Hansen fra Kandis. De kommer med hver deres kulturelle baggrund.

Børnene kan hygge sig med teaterforestillinger, vi gentager successen med Girls Night, og Bamsehospitalet kommer på besøg for blot at nævne lidt af det for de yngste. YouTuber Niki Topgaard kigger forbi, og vi har naturligvis også Billedskole for de kreative.

Du finde alle bibliotekets arrangementer og mere til i det 84 sider store og farvestrålende program, som du kan hente på et af de fem biblioteker. Eller du kan se den digitale udgave på hjemmesiden: bibl.frederikshavn.dk, hvor du også kan bestille billetter.

Vi glæder os til at se dig på biblioteker og i kulturhuse i Frederikshavn Kommune.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et efterår fyldt med kultur til store og små' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger