Ekstra tilmeldinger og 170 nye elever hos Frederikshavn Handelsskole

Billederne viser glade elever, der lige er opstartet igen efter sommerferien.

Ekstra tilmeldinger og 170 nye elever hos Frederikshavn Handelsskole

15. august 2022 - kl. 10:31 - af

Der er i igen fuld aktivitet i klasselokalerne på Frederikshavn Handelsskole, som nu huser omkring 450 elever på handelsgymnasiet HHX, erhvervsuddannelsen EUD til detail og handel samt EUX, der kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse.

170 af eleverne er nystartede på de tre uddannelser og flere af dem er kommet til i løbet af sommeren.

De tilmeldinger, vi havde planlagt efter, giver fire nye HH1 klasser. Med de elever, der er kommet til over sommeren, er vi begyndt at overveje, om vi skal oprette fem klasser. Det handler også om, at vi gerne vil tilgodese elevernes valg af studieretning, som de vælger i oktober. De kan vælge mellem Sprog, Økonomi, Globalisering og Iværksætteri. Det er vigtigt for os som skole, at vi giver eleverne den uddannelse, som de ønsker. Det er lettere for os at opfylde eleverne ønsker, hvis vi har fem klasser til rådighed, forklarer rektor Mik Ingenuus.

Igen år har Frederikshavn Handelsskole fx åbent for fransk, som andet fremmedsprog på trods af et lille hold. Det giver også øvrige elever mulighed for at vælge om til fransk i grundforløbet.

Netop sprog og globalt udsyn er en central del af en uddannelse på Frederikshavn Handelsskole sammen med økonomi, kommunikation og en tæt kobling til erhvervslivet. Alle elever får mulighed for at rejse ud i verden i løbet af deres uddannelse og globale problemstillinger bliver inddraget i undervisningen.

Fokus på elevernes trivsel
Alle de knap 170 nye elever på HHX, EUD og EUX kommer alle gennem opstartsforløbet Den Gode Elev, hvor skolens kontaktlærere og støttefunktioner kommer rundt, og taler med eleverne med fokus på trivsel.

Her får de værktøjer til, hvordan man kommer godt i gang med hverdagen, som elev på en ungdomsuddannelse, og vi har fokus på både deres faglige, sociale og egen trivsel. Vi ved, at det kan være svært at være ung – det viser nationale trivselsmålinger også – så det er et stort fokusområde for os, at de unge trives. Vi har et set up af støttefunktioner med en psykolog, stresscoach, sundhedskoordinator, mentorer med videre, som de bliver præsenteret for i deres opstart. Der er altid nogen at tale med og gå til her på skolen, hvis man har det svært, siger Mik Ingenuus.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ekstra tilmeldinger og 170 nye elever hos Frederikshavn Handelsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger