Endelig afslutning på sag om hærværk på klitter ved Skagen

Arkivfoto

Endelig afslutning på sag om hærværk på klitter ved Skagen

15. august 2022 - kl. 9:48 - af

I oktober 2019 blev to fredede klitter ved Skagens Sønderstrand nær det gamle vippefyr skamferet, da mange kubikmeter sand i ly af mørket blev fjernet.

Sagen har længe været genstand for meget tovtrækkeri om skyldspørgsmål og dom for ugerningen.

Sidste del af sagen er nu afsluttet uden dom, og den endelige opgørelse er sat på Økonomiudvalgets møde som orienteringssag den 17. august.

Frederikshavn Kommune indleverede via advokat den 29. november 2021 en stævning ved Retten i Hjørring med påstand om at opnå erstatning svarende til de udgifter, der blev påført kommunen, og som de to anklagede blev dømt for i forbindelse med hærværket, som fandt sted på kommunens ejendom Østre Strandvej 110 i Skagen.

Erstatningskravet var i sagen opgjort til 303.769,31 kr. ekskl. moms.

Sagen er altså nu afsluttet uden dom, idet der er indgået forlig mellem sagens parter. Dette indebærer, at Frederikshavn Kommune har modtaget 318.133,31 kr. fra sagsøgte. Der er desuden blevet krediteret en faktura på 23.900 kr. i forbindelse med sagen.

Derved er der opnået fuld dækning for det rejste erstatningskrav, og der er derudover modtaget 38.264 kr. ekskl. moms til dækning af sagsomkostninger.

Af advokatens udredning, som er vedlagt dagsordenspunktet som bilag, fremgår det, at parterne herefter har indgået forlig til fuld og endelig afgørelse af parternes mellemværende i erstatningssagen. Sagen vil blive hævet, når retten har haft lejlighed til at tilføre forliget til retsbogen.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endelig afslutning på sag om hærværk på klitter ved Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger